Rotterdams Dierenziekenhuis geeft info-avond met lezingen


op donderdag 27 mei van 19.00-22.30

ROTTERDAM, 20100526 -- Graag willen wij attenderen op een door het WHG-Dierenziekenhuis Rotterdam en Martin Gaus Hondenschool georganiseerde lezing over interessante aandoeningen en nieuwe ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde. Dierenartsen van WHG-Dierenziekenhuis Rotterdam en een gedragsdeskundige van Martin Gaus Hondenschool zullen 5 presentaties van een half uur verzorgen waarbij ook gelegenheid is tot stellen van vragen.

Op het programma staan:

1. Laparoscopie ( dierenarts Aldo Gouwerok): Door middel van een kijkoperatie kan tegenwoordig ook geopereerd worden waarbij het niet meer nodig is een grote snede in de buik te maken. Het meest bekend is een sterilisatie en een maag vast zetten als preventie van een maagtorsie (gastropexie). Deze methode wordt uitgelegd en er worden video's vertoond van deze nieuwe prachtige techniek.

2.Chronische jeuk ( dierenarts Geneviève Robers-Huizeling): Langdurige of herhaalde jeukklachten ( allergieën) komen vaak voor bij onze huisdieren en mogelijke oorzaken, diagnostiek en behandelingen worden besproken.

3.Gedrag bij honden ( gedragsdeskundige Ivonne van Raaij): Ook honden hebben niet altijd het gewenste gedrag voor een eigenaar en veel voorkomende problemen en probleempjes worden besproken en er worden natuurlijk ook oplossingen geboden.

4.Orthopedie ( dierenarts Lorenzo Pillin): Artrose is een veel voorkomend probleem bij huisdieren . Wat dit is , hoe de diagnose wordt gesteld en hoe dit behandeld kan worden wordt besproken. Hierbij komt ook aan de orde de stamceltherapie als nieuw veelbelovend therapiemiddel.

5.Kanker bij huisdieren ( dierenarts Paul van der Heijden): Een op de 3 huisdieren blijkt met een of andere vorm van kanker te maken te krijgen gedurende het leven. Wat kanker is, hoe het ontdekt kan worden, wat er aan gedaan kan worden en wat de vooruitzichten zijn wordt deze avond besproken.

Wij menen een interessante avond voor u als huisdierliefhebber samengesteld te hebben en willen u hierbij uitnodigen deze avond met ons bij te wonen.

Als onkosten bijdrage vragen we een bedrag van 5 euro p.p. waarbij 2 consumpties van ons zijn inbegrepen. Iedereen is welkom!

Van 19.00-19.30 uur is de zaal geopend voor ontvangst waarna de lezingen starten om 19.30 uur. Om 22.30 is het einde van de laatste lezing gepland.

Wij hopen u ook te begroeten op donderdagavond 27 mei in Brasserie Brederode, Dalweg1/ Breeweg 40, 3075 LR Rotterdam-Zuid.
Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid.

Hopelijk tot ziens op deze ongetwijfeld gezellige en leerzame avond,
Met vriendelijke groeten,

Team WHG Dierenziekenhuis Rotterdam

WHG Dierenziekenhuis Rotterdam





Ingezonden persbericht