Obs de krullevaar zwaait meester frank uit


NIEUWEGEIN, 20100527 -- Met optredens van diverse leerlingen heeft meester Frank Scholten van OBS De Krullevaar donderdag 27 mei jl. na 38 jaar afscheid genomen van het basisonderwijs. In 1971 begon meester Frank als groepsleerkracht in Utrecht en hij kwam in 1985 naar OBS De Hoefslag in Nieuwegein. Na de fusie tussen De Hoefslag en De Luistervink bleef meester Frank op de nieuw gevormde basisschool De Krullevaar actief. De Krullevaar ontving van meester Frank een `lieveheersbeestjes stoeptegel' als aandenken. Aan het einde van de dag was tot slot een gezellige afscheidsborrel met diverse (oud) collega's, ouders en andere belangstellenden.

Vanaf 1971 was Frank Scholten onder andere werkzaam op scholen in Utrecht Overvecht, Kanaleneiland en in de Dichterswijk. Van 1981 tot 1985 was hij waarnemend directeur van de Dr. De Visserschool in Utrecht.
Toen OBS De Hoefslag in 1985 aan de Bosruiter in Nieuwegein van start ging, werd meester Frank directeur van deze school. In 1994 was hij vervolgens nauw betrokken bij de fusie tussen De Hoefslag en De Luistervink, waarna hij op de nieuw gevormde OBS De Krullevaar werkzaam bleef. Bij de start in 1994 was De Krullevaar een ICT-voorhoedeschool en heeft Frank Scholten onder andere de leerlijn-ICT opgezet en gezorgd voor het ICT-beleidsplan binnen de school.

Meester Frank: "Vanaf de kleuterklas leren de kinderen op De Krullevaar spelenderwijs omgaan met computers. Leerlingen in de hogere klassen maken presentaties en werkstukken met behulp van de computer. Ook leren zij e-mailen en informatie op te zoeken op het internet. Zo worden de leerlingen voorbereid op een maatschappij waar de informatie en communicatietechnologie (ICT) een belangrijke rol speelt".

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast wordt vanaf groep 1 minstens 2x per week aandacht aan de Engelse taal besteed. OBS De Krullevaar is mede initiatiefnemer van het vvto (vroeg vreemde talen onderwijs) netwerk Buzzy Bee. De Buzzy Bee brengt scholen voor primair onderwijs in de regio Midden Nederland, die zich actief bezighouden met Vroeg vreemde talenonderwijs (Vvto) en specifiek gericht zijn op Vroeg Engels, samen.
OBS De Krullevaar maakt verder deel uit van de Stichting Robijn, Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein Nieuwegein.
Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is professionele buitenschoolse (voor- tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.





Ingezonden persbericht