Gemeente Cromstrijen


Biblioscoopvoorstelling The boy in the striped pyjamas

28-04-2010

Naar de film bij u in de buurt, dat kan, want op donderdag 27 mei om 13.30 uur wordt in bibliotheek Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg 3, "The boy in the striped pyjamas" vertoond. Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding over het boek en de verfilming zijn. De Biblioscoop wordt georganiseerd door Culturele Kring Hoeksche Waard en Bibliotheek Hoeksche Waard.

De film speelt zich af in Duitsland rond 1943 en is gebaseerd op de bestseller van John Boyne. Het verhaal gaat over de 8-jarige Bruno die met zijn familie in Berlijn woont. Door de promotie van Bruno's vader, een nazi-commandant, verhuist het gezin naar het platteland. Daar is weinig te beleven voor Bruno en er is niemand om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek, dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt. Dat hek schermt Bruno af van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen aan de andere kant van het hek. Een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van die van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Dit bijzondere verhaal, over de kracht van de menselijke geest, zal uw hart veroveren en zal u aan het denken zetten. Na afloop van de film, die ongeveer anderhalf uur duurt, is er dan ook gelegenheid om na te praten over dit indrukwekkende verhaal.

Kaartje kosten ¤ 5,00 voor bibliotheekleden en ¤ 6,50 voor niet-leden. Na afloop serveert de bibliotheek een hapje en een drankje. Kaartjes kunnen gereserveerd worden bij de bibliotheek van Numansdorp via 0186-653432, of via het formulier op: www.bibliotheekhoekschewaard.nl