Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

LETS-ruilwinkel centraal bij Wmo-café

voor 10 mei per e-mail aanmelden

Op 27 mei aanstaande vindt het eerste Wmo-café IJsselmonde van dit jaar plaats. De bijeenkomst wordt van 13.30 tot 17.00 uur gehouden in Antonius IJsselmonde aan de Groene Tuin 1. In dit Wmo-café staat de LETS-ruilwinkel IJsselmonde centraal. Via de LETS-ruilwinkel kunnen bewoners goederen en diensten onderling ruilen. Vragen die tijdens het Wmo-café centraal staan zijn:

- Hoe zetten professionals in samenwerking met de buurt zon project op?
- Wat is de rol van vrijwilligers met een beperking en de buurtvrijwilligers?

- Wat betekent de LETS-ruilwinkel in het dagelijks leven van veel buurtbewoners?
Uiteraard kunnen de deelnemers aan het Wmo-café in deze bijeenkomst zelf hun steentje bijdragen aan de discussie. Na afloop is er volop gelegenheid om verder kennis te mak en met andere deelnemers.

Aanmelding
Belangstellenden wordt verzocht zich voor 10 mei per e-mail aan te melden bij Corine de Lange Op 20 mei ontvangen de deelnemers het programma per e-mail.

Wmo-café in beeld en geluid
Wie het vorige Wmo-café heeft gemist kan via de website van de deelgemeente een filmpje over het Wmo-café bekijken. Het filmpje is gemaakt tijdens het Wmo-café van 26 november 2009. In ongeveer zeven minuten geeft het een impressie van deze Wmo-activiteit. Het laat zien dat een ingewikkeld onderwerp als de Wmo op laagdrempelige wijze mensen betrokken kan maken bij het onderwerp. Het toont de brede belangstelling voor het onderwerp en het enthousiasme waarmee mensen met totaal verschillende achtergronden discussiëren en ideeën aandragen over de Wmo in IJsselmonde.