KNMG

Bijeenkomst voor COC en Leerhuis over visitatie 'nieuwe stijl'

startdatum 27 mei 2010
einddatum 27 mei 2010
tijd 19.00 - 20.30 uur
locatie Domus Medica, Utrecht
onderwerp Modernisering visitatie en de rol van COC en Leerhuis

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de werkgroep Modernisering Visitatie en Erkenningen van de MSRC, informeren wij u over de visitaties 'nieuwe stijl' en de rol die COC's en Leerhuizen daarin mogelijk kunnen vervullen.

Nieuwe regelgeving
Op 1 januari 2011 wordt het nieuwe Kaderbesluit van het CCMS (Centraal College Medische Specialismen) van kracht. Alle medische vervolgopleidingen dienen vanaf dat moment aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Deze veranderingen hebben ook consequenties voor de visitaties; die zullen naar de nieuwe regelgeving moeten worden aangepast. Naar de mening van de MSRC moet ook de manier van visiteren veranderen, zodat de visitaties goed aansluiten op de gemoderniseerde opleidingen. De MSRC heeft een werkgroep ingesteld die een nieuwe visitatiesystematiek gaat vormgeven.

Wat betekent de nieuwe manier van visiteren voor opleiders, Leerhuizen, COC's en instellingen? Tijdens de bijeenkomst willen wij u graag informeren onder meer over de uitgangspunten bij de visitatie 'nieuwe stijl' en over de rol die COC's en Leerhuizen in het moderniseringsproces mogelijk zouden kunnen vervullen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden
De bijeenkomst wordt op vier data gehouden: dinsdag 11 mei, donderdag 20 mei, dinsdag 25 mei en donderdag 27 mei a.s. Voorzitters van COC's en Leerhuismanagers zijn eind maart schriftelijk uitgenodigd voor de bijeenkomst. Heeft u de uitnodiging niet ontvangen? U kunt zich per e-mail alsnog aanmelden voor één van de vier data.