Gemeente Brummen


Donderdagavond 27 mei: debat over bestuursakkoord

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-05-2010)

Sober, Veerkrachtig en Toekomstgericht. Dat is het centrale motto dat Lokale Partij IPV en VVD hebben meegegeven aan het nieuwe bestuursakkoord voor de periode 2010 tot en met 2014. Op 14 april zijn beide partijen dit conceptakkoord overeengekomen en op 27 april is dit officieel aangeboden aan de gemeenteraad van Brummen. Donderdag 27 mei kan iedereen zijn of haar mening over het conceptakkoord geven. De reacties kunnen de politieke partijen dan meenemen bij de uiteindelijke besluitvorming in juni.

De bespreking van het conceptakkoord vindt dus allereerst plaats in een zogenoemde opiniërende raadsvergadering. Deze vergadering vindt plaats op donderdagavond 27 mei in het Tjark Rikscentrum aan de Derickxkamp 2a in Eerbeek. Aanvang is 20 uur. Wilt u meepraten, dan kunt u dit doorgeven aan de griffie van de raad via het e-mailadres griffie@brummen.nl. Afhankelijk van het aantal personen dat wenst mee te praten wordt de definitieve vergaderorde vastgesteld.

Opvattingen
Om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de beschikbare tijd adviseert de griffie insprekers hun inbreng waar mogelijk te bundelen met die van andere insprekers. Om diezelfde reden adviseert de griffie mensen ook om opvattingen vooraf schriftelijk aan de raad kenbaar te maken. Als een reactie uiterlijk dinsdag 25 mei is toegezonden aan de griffie van de raad, mag men er op rekenen dat alle raadsleden voor aanvang van deze bijeenkomst van 27 mei kennis hebben genomen van de ingediende opvattingen.

Essentie akkoord
IPV en VVD maken zich de komende vier jaar sterk voor een gemeente die zich kan profileren als een duurzame gemeente. Een gemeente die toekomstgericht werk wil maken van energiebesparing, lokale productie, inzet van talenten van de plaatselijke bevolking, zorg voor natuur en landschap en voor het welzijn voor iedereen. Een belangrijk uitgangspunt is ook een jaarlijks sluitende begroting zonder aanwending van de algemene vrije reserve. Een stevige opgave, gelet op de onzekerheid over de toekomstige financiële positie van de gemeente. Beide partijen realiseren zich daarom dat er sprake moet zijn van een cultuuromslag om de doelstellingen te kunnen bereiken.

Meer weten?
Het bestuursakkoord is te downloaden op deze website. Ook is een exemplaar kosteloos af te halen bij de centrale receptie op het gemeentehuis in Brummen en de dependance in Eerbeek (Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a Eerbeek). Voor vragen kunt u terecht bij de griffie van de raad. Deze is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of via mailadres griffie@brummen.nl.