Ingezonden persbericht


RET Official Transporter van Le Grand Départ Rotterdam

Rotterdam komt steeds meer in de stemming voor het grootste wielerevenement ter wereld. Op 3 juli start de Tour de France in Rotterdam met de proloog. Een optimale bereikbaarheid van de stad tijdens dit evenement is cruciaal. Op donderdag 27 mei om 9.30 uur ontvangt burgemeester Aboutaleb daarom officieel het vervoerscontract met de RET, die daarmee Official Transporter van Le Grand Départ Rotterdam 2010 wordt.

Behalve de overhandiging van de samenwerkingsovereenkomst wordt het OV-aanbod van de RET tijdens Le Grand Départ gepresenteerd. Op welke wijze werkt de RET mee aan bereikbaarheid van het evenement en de stad? Welke acties organiseren zij voor reizigers in de regio tijdens Le Grand Départ?

Programma (locatie Coolsingel & kamer 7 stadhuis)
9.30 uur: Pedro Peters, algemeen directeur RET, arriveert in de Grand Départ tram voor het stadhuis van Rotterdam, waar hij wordt opgewacht door burgemeester Aboutaleb en Wim Hendriks van Le Grand Départ. 9.35 uur: Welkomstwoord door Wim Hendriks projectcoördinator Le Grand Départ. 9.40 uur: Korte speech van burgemeester Aboutaleb. 9.45 uur: Overhandiging van de speciale Tour dagkaart van de RET aan burgemeester Aboutaleb. 9.50 uur: Presentatie Pedro Peters over het OV-aanbod en de reizigersacties tijdens Le Grand Départ. 10.00 uur: Afsluiting met een drankje.