Gemeente Apeldoorn

25-5-2010

Kunstwerk Schoonderbeek verbindt Welgelegen

Kunstenaar Floris Schoonderbeek levert met zijn werk 'Speelmijt' het laatste deel op van zijn denkbeeldig kralensnoer in de wijk Welgelegen. 'Speelmijt' is een klim- en speeltoestel aan het Hester Hoofterf, aan de kruising van de Floralaan en de Welgelegenlaan. Het kunstwerk van Schoonderbeek wordt op 27 mei om 15.45 uur onthuld.

Het kunstwerk 'Speelmijt' vormt een onderdeel van drie kunstobjecten (Boomhut, Voetbalfabriek, Speelmijt). Zij vormen een denkbeeldig kralensnoer met elkaar, en verbinden zo de verschillende delen van de wijk Welgelegen binnen Kanaaloevers.

De drie kenmerken van de wijk Welgelegen zijn volgens kunstenaar Floris Schoonderbeek werken, wonen en een agrarische sfeer. Alle herkenbare en bijbehorende bebouwing is aanwezig in de wijk maar is nu vaak voor een andere activiteit bestemd. Deze mooie mix heeft Schoonderbeek aangegrepen om met zijn werk accent te leggen op de dynamiek in de wijk.

Vanuit het thema 'werken' is De Voetbalfabriek ontstaan. Het is een wit metalen object dat op het voetbalveld aan de Floralaan als ballenvanger wordt gebruikt. Het 'wonen' is vertaald naar een bijzondere en archetypische boomhut aan de Lange Grafte. Samen met de oude eik vormt dit een spannend beeld. Het is zichtbaar vanuit de aangrenzende school. In de avond gaat het licht zelfs écht aan. Het derde kunstwerk 'Speelmijt' is een klim- en speeltoestel met het silhouet van een hooimijt.

Einde persbericht