Ingezonden persbericht


Geachte heer/mevrouw,

De KNMG presenteert op 27 mei om 16.00 uur, in samenwerking met medisch-wetenschappelijke verenigingen, een gezamenlijk standpunt over niet-therapeutische jongensbesnijdenis. Is jongensbesnijdenis een aantasting van de integriteit van het lichaam? Zijn er redenen om tot een wettelijk verbod te komen? Wat zijn de complicaties van jongensbesnijdenis en de eventuele medische voordelen? Naast het formele standpunt worden ook de resultaten van een ledenpeiling over dit onderwerp gepresenteerd.

De KNMG nodigt u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 27 mei van 16.00 uur tot 17.30 uur in de Domus Medica te Utrecht (Mercatorlaan 1200, 3528 BL).

Inschrijving
Graag horen wij of u geĂŻnteresseerd bent om deze persbijeenkomst bij te wonen. U kunt zich aanmelden via het registratieformulier van het KNMG Congresbureau www.knmg.nl/27mei. Desgewenst kunt u hierbij aangeven of u prijs stelt op een persoonlijk interview achteraf.

Programma
15.30 uur Ontvangst en registratie

16.00 uur Welkomstwoord door de voorzitter van de KNMG, prof. dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman

Presentatie medische gevolgen van jongensbesnijdenis door dr. T. de Jong, kinderuroloog en hoofd kinderurologie van het WKZ en het AMC

Presentatie standpunt van de KNMG door prof. dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman

Resultaten van de KNMG ledenpeiling door drs. G. van Dijk, KNMG beleidsmedewerker ethiek

Gelegenheid tot het stellen van vragen

17.30 uur Afsluiting en borrel

Wetenschappelijke verenigingen
Het standpunt van de artsenfederatie KNMG wordt mede onderschreven door de volgende wetenschappelijke verenigingen: De Nederlandse Vereniging voor Urologie, Het Nederlands Huisartsengenootschap, Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland, De Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie, De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, De Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

--------------



Ingezonden persbericht