Ingezonden persbericht


Persbericht: Nationale Dag van de Brievenbusreclame 2010

ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 27 MEI, 17.30 UUR

Nationale Dag van de Brievenbusreclame 2010:

Etos, Gall&Gall en Karwei genomineerd voor de Folder Vakprijs: Karwei wint de prijs!

Op 27 mei vindt in Haarlem de Nationale Dag van de Brievenbusreclame 2010 plaats. Het is al weer de dertiende, jaarlijkse, editie van dit toonaangevende evenement op het gebied van folders. Adverteerders en mediadeskundigen, exploitanten, drukkers en andere toeleveranciers worden er bijgepraat over de strategie en praktijk van ongeadresseerd reclamedrukwerk. Rode draad bij de opbouw van het programma is dit jaar het thema het maken van keuzes: huis aan huis of 1 op 1 communicatie, branding of acties, online of print.
Albert Heijn, wehkamp.nl, Zeeman, Bruna en HEMA zijn enkele van de 20 sprekers.

Folder Vakprijs
Op deze dag wordt de winnaar van de Folder Vakprijs 2010 bekend gemaakt. Voor de toekenning daarvan is een onafhankelijke vakjury samengesteld, die onder voorzitterschap staat van Charles Borremans.
De winnaar in 2008 was V&D, in 2009 was het HEMA.
Naast o.a. de aspecten innovatie, onderdeel van de communicatiemix en opvallendheid besteedt de jury aandacht de mate waarin de folder een oproep tot actie is en de mate waarin de adverteerder creativiteit heeft ingezet op alle aspecten van de folder. De Longlist bestond na 1 ronde uit: TNT Post met Sjopze.nl en Er is Post, KPN met KPN Winkel, Gall & Gall met vernieuwde folder, Gamma met folderversie Zelf Doen, Kruidvat, HEMA, C1000, Aldi, Etos, V&D, IKEA, Karwei, AH Bonus en Intratuin
Genomineerd voor deze prestigieuze vakprijs zijn Etos, Karwei en Gall&Gall

Tijdens het congres wordt de winnaar bekend gemaakt. Het is Karwei! Karwei was voorafgaand jaar ook genomineerd: nu dus winnaar!

Bijlage: Het juryrapport is bijgevoegd.