Gemeente Beverwijk


Burgemeester bezoekt 70-jarige Montessorischool

De Beverwijkse Montessorischool bestaat dit jaar 70 jaar. Donderdag 27 mei brengt burgemeester Han van Leeuwen tussen 10.00 en 11.00 uur een bezoek aan de school om leerlingen en het schoolteam te feliciteren. Tevens woont hij de festiviteiten van Circus Kristal bij.

In 1940 begon de Montessorischool met een kleuterklas aan de Vondellaan 29. Zeventig jaar later zijn er elf groepen die in de Montessorischool aan de Laan van Blois onderwijs volgen, met de ideeën van Maria Montessori als leidraad. Vrijheid in gebondenheid, planmatig werken, goed reken- en taalonderwijs op eigen niveau, zelfredzaamheid en het stimuleren van een onderzoekende houding en eigen initiatief zijn daar onderdelen van.

Voor de leerlingen is een feestweek georganiseerd waarin naast de circusdag, verder nog een sportdag en een Italiaanse dag op het programma staan. Professionals van Circus Kristal zorgen er samen met de leerlingen voor dat iedereen die dag als artiest in de spotlights staat. Daarbij worden allerlei circusattributen gebruikt. Bij de organisatie van de sportdag wordt samengewerkt met het CIOS, waar studenten een opleiding tot sportleraar volgen. De laatste dag staat in het teken van het moederland van Maria Montessori: Italië. Het feest wordt afgesloten met een avond voor de oud-leerlingen en (oud)betrokkenen. Tijdens die avond zullen oud-leerlingen optredens verzorgen.

Beverwijk, 26 mei 2010