Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Cruijff en Bergkamp verslaan Goois ondernemerselftal onder leiding van John van 't Schip

Amsterdam, 26 mei 2010 - Een team van de Johan Cruyff Foundation, met daarin Johan Cruijff en Dennis Bergkamp, versloeg woensdagmiddag in Naarden een team van ondernemers uit het Gooi. Onder leiding van coach Tonny Bruins Slot wonnen de sterren van Naarden Vesting Combinatie 5, het team van John van 't Schip. De wedstrijd is een opmaat voor de Cruyff Foundation Cup, donderdag 27 mei in het Olympisch Stadion.

Tijdens het fundraising evenement 'Koken met een Doel', afgelopen december, besloten de ondernemers spontaan te bieden op een wedstrijd tegen Cruijff en consorten. Naast Johan Cruijff en Dennis Bergkamp completeerden oud-voetballers Wim Jonk, Ronald Koeman, Aron Winter en medewerkers van de Johan Cruyff Foundation het team. Tonny Bruins Slot, jarenlang de rechterhand van Johan Cruijff en Ronald Koeman, verzorgde de coaching. De opbrengst van de wedstrijd komt ten goede aan de Johan Cruyff Foundation.

"De Johan Cruyff Foundation is een succesvolle organisatie; door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren, krijgen we veel kinderen - met of zonder handicap - aan het bewegen. We kunnen het echter niet alleen," zegt Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. "Net als andere stichtingen zijn we afhankelijk van onze sponsoren. We zijn op zoek naar partners die, vanuit hun overtuiging, structureel bij willen dragen aan het in beweging krijgen van kinderen en wijken. Maar uiteraard staan we ook altijd open voor spontane acties, zoals dit geweldige initiatief van de ondernemers uit het Gooi."

Opmaat voor Cruyff Foundation Cup
Donderdag 27 mei spelen Johan Cruijff en Dennis Bergkamp met vele bekende Nederlanders (o.a. Erben Wennemars, Ali B, Raoul Heertje, Henk Gemser) in het Olympisch Stadion om de Cruyff Foundation Cup. Dit jaar doen 21 teams mee. Doelstelling van dit evenement is om nieuwe bedrijven en relaties te verbinden alsmede de relatie met partners te behouden en versterken. GeĂŻnteresseerde organisaties kunnen zich via de Johan Cruyff Foundation opgeven voor dit jaarlijkse evenement. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de activiteiten van de Johan Cruyff Foundation.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht