Gemeente Ermelo


Presentatie centrumvisie Ermelo

De afgelopen tijd hebben 7 werkgroepen van burgers vanuit 7 thema's gewerkt aan verschillende visies op het centrum van Ermelo. Deze worden op 28 en 29 mei tijdens een zogenaamde `Centrumconferentie' met alle deelnemers gecombineerd en geïntegreerd tot één visie.

Het resultaat - een aansprekende visie op de toekomst van het centrum van Ermelo - wordt door de betrokkenen aan u gepresenteerd op dinsdagavond 7 juni in de Dialoog. U bent van harte welkom om te kijken, te luisteren en te reageren!

Tijdens de `centrumconferentie' van 28 en 29 mei presenteren de bestaande werkgroepen de ontwikkelde visies aan elkaar. Daarna worden de werkgroepen opgeheven en gaan de deelnemers gezamenlijk aan de slag om één overkoepelend resultaat te formuleren, het zgn. `burgerresultaat'.
Aan het einde van de conferentie wordt uit alle deelnemers een afvaardiging op basis van vrijwillige aanmelding samengesteld die het burgerresultaat verder begeleidt, de `burgerklankbordgroep'. De deelnemers kunnen zich daar tijdens de conferentie voor aanmelden. Deze klankbordgroep begeleidt het resultaat van dit proces verder. Zij leggen het resultaat op 7 juni voor aan de bewoners van Ermelo. Die kunnen daar hun reactie op geven tijdens het zogenaamde `Centrumcafé'. De reacties worden door de burgerklankbordgroep verwerkt tot een definitief burgerresultaat, wat vervolgens op 17 juni door die klankbordgroep wordt aangeboden aan de Gemeenteraad.

Op basis van dit burgerresultaat zal de gemeenteraad, in samenspraak met betrokken ambtenaren, vervolgens kaders formuleren en vaststellen waarbinnen de gewenste ontwikkelingsrichting voor het centrum verder vorm kan worden gegeven. De formele vaststelling is voorzien in september. Deze kadernota is de leidraad voor de 2e fase van het proces, de formulering van de structuurvisie. Hierbij zal de burgerklankbordgroep een reflecterende en ondersteunende rol spelen en dus regelmatig geraadpleegd worden ten aanzien van de tussenresultaten.

Neem voor vragen of meer informatie contact op met de heer Geert (G.B.) van der Leest, g.vanderleest@ermelo.nl of (0341) 56 73 76.