Gemeente Gennep


Persberichten

Klimaatstraatfeest Aaldonksestraat op 28 mei
Vrijdag 28 mei viert de Aaldonksestraat in Ottersum het Klimaatstraatfeest. De straat is een van de winnaars van de landelijke Klimaatstraatfeest wedstrijd. Met een score van 14.572 punten heeft de Aaldonksestraat de hoogste score van de zeven deelnemende straten in de gemeente Gennep. Landelijk deden meer dan 5.000 straten mee, de Aaldonksestraat eindigde op de 130e plaats.

De 500 Nederlandse straten met de meest energiebesparende maatregelen winnen een Klimaatstraatfeest. De prijs bestaat uit een feestpakket en een budget van 500 euro aan supermarktbonnen. Wethouder Arnold Jansen beloont de huishoudens van de winnende straat op 28 mei nog eens extra met vier energieboxen.

Bewust omgaan met energie
De Klimaatstraatfeest wedstrijd is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Van november 2009 tot april 2010 deden er 12.425 Nederlandse huishoudens in 5.507 straten mee met energiebesparingen. Doel van de wedstrijd is dat mensen zich bewust worden van hun energieverbruik. Deelnemende huishoudens in een klimaatstraat nemen vaak blijvende maatregelen om energie te besparen. De bewoners van de Aaldonksestraat hebben onder meer zonnepanelen besteld en ledlampen ingedraaid. Ook doen ze mee aan de Earth Day (een uur alle lampen uit) en zijn ze lid van Meerwind, een vereniging die windmolens beheert.

Klimaatbeleid gemeente Gennep
De gemeente Gennep ondersteunt de Klimaatstraatfeest wedstrijd. Daarmee kregen de zeven deelnemers in de gemeente de eerste 2.000 punten cadeau. De achterliggende gedachte van de wedstrijd, bewuster omgaan met energie, past perfect binnen het klimaatbeleid van de gemeente. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen gebruik maken van diverse regelingen die energiebesparing stimuleren, de regelingen zijn beschreven op de gemeentelijke website.


* * * * * * Einde persbericht * * * * * *