Gemeente Oldambt


Dongeradeel bezoekt Oldambt

Krimp houdt gemoederen bezig.

Op vrijdag 28 mei komt een delegatie uit de gemeente Dongeradeel op werkbezoek in Oldambt. De doelstelling van deze dag is om samen met dorpsverenigingen, gemeentebestuur, provinciale en gemeenteambtenaren kennis en ervaringen uit te wisselen over de mogelijke gevolgen van de bevolkingsdaling (krimp).
Om 10.00 uur wordt de delegatie welkom geheten in Zalencentrum de Pyramide waar wethouder Bé Zwiers een korte introductie verzorgt. Verder worden Blauwestad en Ganzedijk bezocht en wordt in Winschoten een presentatie gegeven over `de bloedsomloop' van Winschoten.

In Blauwestad wordt gekeken naar de impact van een nieuw woon- en watergebied. Ganzedijk wordt bezocht vanwege de getroffen maatregelen om te komen tot een krimpproof en leefbaar dorp. Tijdens een presentatie over Winschoten wordt ook ingezoomd op de problematiek rondom leegstaande panden in de detailhandel.

Bevolkingsdalingsproblematiek is een materie die momenteel meerdere gemeenten bezig houdt. Door gezamenlijk hierin op te trekken worden (goede) ervaringen gedeeld en kunnen gemeenten elkaar versterken in de strijd tegen krimp.