Doe het zelven bij Oxfam Novib op Pinkpop

25/05/2010 15:57

Oxfam Novib

Doe het zelven bij Oxfam Novib op Pinkpop

Van Barista tot Superheld

Den Haag 25 mei - Op een eenvoudige manier bijdragen aan een leukere en betere wereld? Dat is niet moeilijk. Oxfam Novib gelooft in het zelfdoen en verstrekt 'Doehetzelf Tips' aan bezoekers van Pinkpop. In de ambassade van het Zelfdoen maak je kennis met 'This Is Africa' een partnerorganisatie van Oxfam Novib en leer je om een eerlijke cappuccino te maken. De groene 'action heroes' dolen weer rond en belonen goed gedrag. Bovendien is Oxfam Novib op zoek naar nieuwe superhelden onder de festivalbezoekers.

Voor Doehetzelf Tip 43 (Koop geen koffie verkeerd) wordt het de festivalbezoekers gemakkelijk gemaakt. Bij de Oxfam Novib koffiebar kun je tijdens Pinkpop van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei, terecht voor een (h)eerlijke cappuccino, latte, muntthee of moccaccino. Zo consumeer je eerlijk en kies je voor producten die het milieu niet aantasten, waarvoor de maker een eerlijke prijs krijgt en waarvoor arbeiders niet worden uitgebuit.

De Action Heroes zijn weer op missie tijdens Pinkpop. Zij gaan op zoek naar nieuwe superhelden met hun 'Helden Recruitment Agency'. Ook belonen zij goed gedrag met een stempel op een spaarkaart. Een volle spaarkaart levert een originele festivalgadget op uit de cadeau-automaat. In de Ambassade van het Zelfdoen kun je een baristaworkshop volgen, kennis maken met één van de partnerorganisaties van Oxfam Novib 'This Is Africa' of in een workshop een vintageshirt voorzien van je persoonlijke statement over eerlijke handel.

Tijdens het festival roept Oxfam Novib bovenal bezoekers op om elkaar te inspireren en in actie te komen voor een betere wereld. Dingen die gemakkelijk passen binnen je eigen leven. Door bijvoorbeeld een bankrekening bij een duurzame bank te openen (Doehetzelf Tip 4: denk duurzaam), of vrijwilliger te worden voor korte of langere tijd (Doehetzelf Tip 7: doe iets voor niets)

Over Oxfam Novib

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovib.nl/festivals-2010-Oxfam-Novib-is-er-bij.html


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie