Gemeente Hoogeveen

Opening Natuurontdekpad

Vrijdag 28 mei, om 13 uur, opent wethouder Smid het Natuurontdekpad in de wijk Krakeel. Het Natuurontdekpad is geen speciaal aangelegd pad, maar een route over bestaande paden in de wijk om te ontdekken welke natuurlijke activiteiten er plaatsvinden in de wijk. Hiervoor kan bij kinderboerderij De Sterrenhoeve een rugzakje worden opgehaald. In het rugzakje zitten opdrachten, een route en informatie over bomen, planten, insecten en andere dieren. Op 15 gemarkeerde plaatsen langs het Natuurontdekplan worden de opdrachten uitgevoerd.

Elke middag kan er tussen 13.00 en 15.30 uur gratis een rugzakje geleend worden via de kinderboerderij. Daarnaast is er voor de Morgenster en Apollo een educatieve map. Hier kan natuuronderwijs uit gegeven worden. Bij de opening op 28 mei zijn er verder nog kraampjes die in het teken staan van de natuur, is er een ambachtelijk ijsje te krijgen en kan iedereen onder speciale begeleiding een deel van de route met een rugzak gaan ontdekken.

Gezamenlijk initiatief

Wijkbewoners, IVN `Vereniging voor natuur en milieueducatie', gemeente, Stichting Welzijnswerk, Vanboeijen en de scholen Apollo en Morgenster zijn samen het project Natuurlijk Evenwicht Krakeel (NEK) gestart. Het doel van het project is samen te ontdekken wat voor moois er allemaal in de eigen wijk is. NEK is een onderdeel uit het wijkontwikkelplan (WOP Krakeel). Het NEK organiseert nog meer activiteiten in de wijk. Zo zijn er waterkisten voor jongeren die wateronderzoek willen doen. Ook staat er aan de Hoogeveense Vaart een hoge `Bungelbank', die onder andere uitzicht biedt op een huiszwaluwentil. Verder organiseert een activiteitengroep ongeveer twee keer per maand een activiteit voor jong en oud, zoals vleermuizen kijken of nestkasten timmeren.