Senternovem

26-05-2010 |

LVDO brengt perspectief op duurzame ontwikkeling in

In het uitvoeringsprogramma van de provincie Zeeland stond als ambitie geformuleerd dat Duurzame Ontwikkeling een belangrijk onderdeel zou worden van het prestieuse 'Four Freedoms Awards'. De Four Freedoms Awards zijn jaarlijkse prijzen voor personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het waarborgen van de vier vrijheden zoals die door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in zijn zogenaamde 'Four freedoms' toespraak werden benoemd. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op 28 mei.

In opdracht van het programma Lvdo hebben 50 studenten de opdracht gekregen om oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken vanuit het perspectief van duurzame ontwikkeling tegemoet te treden (people, planet en profit, en voorkomen van afwenteling in tijd (toekomstige generaties) en plaats (elders op de wereld). De studenten werden op de hogeschool Zeeland cursussen gevolg in leiderschap en duurzaamheid. Het programma Lvdo heeft er mede voor gezorgd dat deze studenten actief worden begeleidt in de voorbereiding. Ook heeft Lvdo er actief aan bijgedragen dat er in het panel gezaghebbende vertegenwoordigers uit het openbaar bestuur zitting nemen. Jacqueline Cramer (ex-minister VROM), Carla Moonen (raadsadviseur duurzame ontwikkeling, ministerie AZ), José Lazeroms (directeur generaal, ministerie OC&W) zullen in hun reflectie het perspectief van duurzaam ontwikkeling verder versterken

LvDO heeft mogelijke oplossingen vanuit duurzame ontwikkeling ingebracht in een in het oogspringend event en een belangrijk podium gegeven voor tal van aansprekende notabelen met invloedrijke netwerken. De voorgenomen ambitie is vruchtbaar gebleken. Felicitaties aan het programma Lvdo in de provincie Zeeland, de Hogeschool Zeeland en de Roosevelt Academy zijn daarom op zeker op z'n plaats.

Wijzigingsdatum |

26-05-2010