Gemeente Lopik

Oudewater, Montfoort en Lopik ondertekenen contract leerlingenvervoer

Op vrijdag 28 mei 2010 ondertekenen wethouders Tim Smelik (Oudewater), Jan Vlaar (Montfoort) en Ina de Korte (Lopik) het contract voor het gezamen-lijke leerlingenvervoer met de firma Klomp uit Ede. De Europese aanbesteding is begeleid door Inkoopbureau Midden Nederland (IBMN) en levert de drie gemeenten een besparing op.

De contractperiode loopt van 1 augustus 2010 tot 1 augustus 2013 met een verlengingsoptie tot maximaal 1 augustus 2016. Inkoopbureau Midden Nederland (IBMN) heeft de gemeenten Oudewater, Montfoort en Lopik begeleid bij de Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer; vanaf het opstellen van de aanbestedingsstrategie tot en met de Europese aanbesteding.

Alle inschrijvingen zijn beoordeeld op basis van kwaliteit en prijs. Ook duurzaam-heidsaspecten zijn expliciet meegenomen. Het contract voor het leerlingenvervoer van de drie samenwerkende gemeenten wordt gegund aan de firma Klomp uit Ede. Het is de verwachting dat de gemeenten dankzij deze samenwerking gezamenlijk een bedrag van EUR 294.000,- per jaar besparen, vergeleken met de werkelijke cijfers uit het schooljaar 2009/2010.

IBMN is een samenwerkingsverband in de vorm van een stichting tussen tien gemeenten in het midden van Nederland: De Ronde Venen, Breukelen, Loenen, Montfoort, Maarssen, Woudenberg, Scherpenzeel, Leusden, Vianen en IJsselstein. IBMN verzorgt de begeleiding van (complexe) aanbestedingstrajecten en Europese aanbestedingen. De inkopers zitten op locatie bij de deelnemende gemeenten