Politie Zeeland


---


VET; een snelle, effectieve methode voor de aanpak van (kleine) jeugdproblemen

'Vroeg Erbij Team' bestaat vijf jaar
Het samenwerkingsverband tussen (jeugd)politie Zeeland, Zeeuwse gemeentes, algemeen maatschappelijk werk Zeeland, jeugdzorg Zeeland en Provincie Zeeland; het 'Vroeg Erbij Team', bestaat vijf jaar.
Medio 2005 is 'VET' gestart, omdat er regelmatig meldingen bij de Zeeuwse politie binnenkwamen (en -komen) van mensen die zich zorgen maken over kinderen of jongeren in een gezin.

De problemen die naar voren komen hebben vaak te maken met: slechte relaties tussen ouders en kinderen, financiën, vrijetijdsbesteding en geestelijke of lichamelijke problemen. De politie signaleert deze problemen in een heel vroeg stadium, stelt de andere instanties in kennis en 'VET' probeert afglijden naar straf en zorg te voorkomen. In feite wordt door 'VET' dus erger voorkomen.

Door bovengenoemde instanties is vijf jaar geleden een samenwerking gestart om dit soort problemen snel, vaak binnen drie maanden, aan te pakken.

Gestart als een project, maar inmiddels een "manier van werken" (aldus Henk Wijkstra van de jeugdpolitie), bleek 'VET' in al die jaren dermate succesvol dat er al enkele honderden kinderen en hun ouders geholpen zijn door het 'Vroeg Erbij Team'.

'VET' heeft dus haar eerste lustrum te vieren!

Op vrijdag 28 mei 2010 vindt een bijeenkomst plaats waarbij deskundigen van de jeugdpolitie en algemeen maatschappelijk werk uitleg geven over het 'Vroeg Erbij Team'. Ook spreken ervaringsdeskundigen, ouders die zelf ervaring hebben (of gehad) met het Vroeg Erbij Team, en zal burgemeester Wim Dijkstra van de gemeente Vlissingen aansluiten om over de manier van werken te praten.

Uiteraard zijn alle betrokkenen bereid om vragen te beantwoorden.

Het 'Vroeg Erbij Team' nodigt u van harte uit op vrijdag 28 mei 2010 in de kantine van het politiebureau in Vlissingen, gevestigd aan de Breestraat 1. De bijeenkomst start om 13.00 uur.

U wordt verzocht zich van tevoren aan te melden voor dit lustrum via e-mail: mireille.aalders@zeeland.politie.nl of telefonisch via 06-54372291.