Hogeschool Windesheim

Persbericht, 26 mei 2010

Op vrijdag 28 mei geven drie kandidaat-kamerleden van de PvdA een gastles aan studenten van de Lerarenopleiding Economie van Windesheim te Zwolle. Ronald Plasterk, Ed Groot en Henk Nijboer spreken in een ochtendprogramma ondermeer over de standpunten van hun partij op economisch gebied. Vervolgens kunnen studenten discussiëren met de gastsprekers. Ook het onderwijsbeleid wordt aan de orde gesteld.

De Lerarenopleiding Economie heeft het functioneren van de overheid in het curriculum opgenomen. De opleiding vindt het van groot belang dat de actualiteit in economielessen aan bod komt. Dat kan onder andere door gastlessen.

Realisatie mede door tweedejaarsstudent
Een tweedejaarsstudent van de Lerarenopleiding Economie, Adem Hastemir is actief bij de jongerenafdeling van de PvdA. Hij wist contact te leggen met de gastsprekers. Mede hierdoor kwam de gastles tot stand. De studenten hebben in de lessen één en ander voorbereid. Ze hebben het programma van de PvdA en ook dat van een andere partij met tegengestelde standpunten gelezen en besproken. De studenten kunnen hun vragen aan de sprekers stellen tijdens de discussie. .

De sprekers
Ronald Plasterk is oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ed Groot is voormalig columnist van het Financieel Dagblad. Henk Nijboer is werkzaam bij het Ministerie van Financiën waar hij zich bezig houdt met algemene financiële en economische politiek.