Politici debatteren over de gezondheidszorg van morgen

26/05/2010 14:57

Kabaal PR

Hoe staan de verschillende politieke partijen tegenover euthanasie bij dementerende patiënten of patiënten die levensmoe zijn ? Hoe kunnen we de zorg in de toekomst betaalbaar houden? Tijdens het vierde LOVAH congres zullen vertegenwoordigers van de grote politieke partijen, vlak voor de landelijke verkiezingen, ingaan op deze en andere kwesties in de gezondheidszorg. Het congres van de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen vindt op 28 mei plaats in het World Forum in Den Haag.

Op 9 juni stemt Nederland voor de landelijke verkiezingen. De komende regering zal belangrijke beslissingen moeten nemen ten aanzien van de gezondheidszorg. Deze beslissingen zullen hun stempel drukken op de gezondheidszorg van nu én van de toekomst. Om als huisarts in opleiding een goede stem uit te brengen is het belangrijk te weten wat de idealen van de partijen zijn en welke kant zij op willen met de eerstelijns zorg.

Tijdens het LOVAH congres, dat wordt georganiseerd voor en door aspirant-huisartsen, zal een politiek debat plaatsvinden, waarin vooraanstaande politici zullen discussiëren over hun visie op de eerstelijns gezondheidszorg. Dat doen ze onder bezielende leiding van Michiel Peereboom, cabaretier, arts en dagvoorzitter van het congres.

De politici die aan het debat zullen deelnemen zijn:

CDA: Patricia Assmann

D66: Michiel Verkoulen

GroenLinks: Linda Voortman

PvdA: Anja Timmer

SP: Henk van Gerven

VVD : Halbe Zijlstra

Het thema van het vierde LOVAH congres is 'Deel je Passie'. Het congres wordt georganiseerd voor alle huisartsen opleiding van Nederland. Naar verwachtingen zullen er 750 enthousiaste aspirant-huisartsen op dit congres aanwezig zijn.





http://www.lovah.nl