Saxion
BR>

wo 26 mei 2010

Saxion installeert lector geestelijke gezondheidszorg

Op vrijdag 28 mei wordt bij Saxion in Deventer dr. Peter J.J. Goossens als lector voor de geestelijke gezondheidszorg geinstalleerd.

De nieuwe lector gaat zich richten op het invoeren van herstelgerichte zorg en het versterken van de positie van patiënten met psychiatrische klachten. Hij maakt daarbij onder meer gebruik van de zogenaamde IMR-methodiek (Illness Management Recovery). Deze herstelgerichte methodiek leert patiënten met langdurige psychiatrische problemen hun klachten te beheersen en hun dagelijkse leven op te pakken.

Een aantal ggz-instellingen in Nederland is bezig met het invoeren van de methode. Goossens begeleidt en volgt de ontwikkelingen. Ook gaat hij de komende jaren onderzoek doen naar de effecten ervan in een speciaal IMR Netwerk dat in samenwerking met dr. Michelle Salyers van de Indiana University Purdue University in Indianapolis wordt opgezet. Salyers is op 28 mei ook bij de lectorale rede van Goossens aanwezig.

Het lectoraat Herstelgerichte Zorg en Cliënt Empowerment valt onder het Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie. Naast zijn aanstelling bij Saxion is Goossens werkzaam bij Dimence en de Radboud Universiteit te Nijmegen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer P. Vervloet, transfermanager bij Saxion: 0570 - 603 525.

____________________ Zoek