Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Last onder dwangsom TCN Groningen (persbericht 033, 2010)

Gebruik dienstwoning Waterhuizen 5 in strijd met bestemmingsplan. Het college van Burgemeester en Wethouders verplicht TCN Groningen als eigenaar van de dienstwoning Waterhuizen 5 in Waterhuizen, voor 28 mei 2010 het gebruik van de dienstwoning als slaap-, woon- en eetgelegenheid voor arbeidsmigranten te staken. Gebeurt dit niet, dan moet het bedrijf op 28 mei ⬠50.000, - betalen.

Op 18 mei 2010 hebben gemeentelijke toezichthouders geconstateerd dat de dienstwoning voor de huisvesting van circa 10 buitenlandse arbeidsmigranten wordt gebruikt en als woonkamer/kantine/keuken voor circa 30 migranten functioneert. Dit gebruik is in strijd met de bedrijfsdoeleindenbestemming van het geldende bestemmingsplan. In het gebouw is alleen de noodzakelijke huisvesting toegestaan van (het huishouden van) een persoon die een directe relatie met de ter plaatse uitgeoefende bedrijfsactiviteiten heeft.Â

Â

Het bestemmingsplan dateert van juni 2008 en bevat het actueel ruimtelijk beleid van de gemeenteraad. Daarom is een ontheffing van het bestemmingsplan voor het huidige gebruik niet mogelijk. Het oneigenlijk gebruik moet snel worden beëindigd omdat in de woning een aantal belangrijke brandveiligheidsvoorzieningen ontbreken. Om een snelle beëindiging te bewerkstelligen is de last onder dwangsom opgelegd.

Â