RTL Group

'X FACTOR'-finaleweekend bij RTL 4

Na zeven veelbesproken liveshows staan Dony, Jaap, Maaike en Kelvin vrijdag 28 mei in de halve finale van X FACTOR. Tijdens de opening treden de vier halve finalisten samen op met de populaire Britse jazz-zanger Jamie Cullum. De spanning in deze liveshow is extra groot. Al na het eerste optreden, een cover in eigen stijl, eindigt het X FACTOR-avontuur voor de kandidaat met de minste stemmen. De drie overgebleven kandidaten treden vervolgens op met een nummer dat de Radio 538-djs voor hen hebben uitgekozen. In de resultshow blijkt, na een spetterend optreden van Jamie Cullum, welke twee acts tegen elkaar mogen strijden in de allesbepalende finale. De lijnen blijven tot en met de finale open zodat het Nederlandse publiek kan stemmen op zijn favoriete X FACTOR-kandidaat.

Tijdens de finale op zaterdag 29 mei zingen de twee finalisten elk maar liefst vier nummers: een nummer gekozen door hun jurylid, een door de kandidaat gekozen nummer, opnieuw hun favoriete X FACTOR-optreden en uiteraard zingen ze hun single. Tijdens de resultshow schittert X FACTOR-winnares Lisa Loïs nog een keer op het grote podium van de grootste studio van Europa. De finale eindigt met de langverwachte ontknoping: wie heeft de meeste stemmen van het Nederlandse publiek gekregen en gaat naar huis met het felbegeerde platencontract?

De single van de winnaar van X FACTOR is na afloop van de finale al te verkrijgen via iTunes. Meer informatie hierover is terug te vinden op xfactor.nl

Gemiddeld 1,6 miljoen mensen per aflevering zagen hoe de twee finalisten, die zich destijds samen met ca. 15.000 anderen hebben aangemeld voor X FACTOR, auditie deden voor juryleden Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen en zich vervolgens via de X Campus en Jury Visits wisten te plaatsen voor de liveshows en uiteindelijk zelfs de finale.

Uitzending Halve finale:
X FACTOR liveshow: vrijdag 28 mei van 20.30 uur tot 22.00 uur bij RTL 4.
X FACTOR- De Uitslag: vrijdag 28 mei van 22.30 uur tot 23.00 uur bij RTL 4.

Uitzending Finale:
X FACTOR liveshow: zaterdag 29 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur bij RTL 4.
X FACTOR- De Uitslag: zaterdag 29 mei van 22.00 uur tot 22.30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.