Rijksvoorlichtingsdienst

Medailles voor opbouwers Uruzgan

Ruim tachtig militairen en burgers ontvangen vrijdag 28 mei de Herinneringsmedaille Vredesoperaties voor hun inzet voor de ISAF-missie in Uruzgan. De Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee reikt de decoraties uit. De ceremonie is in het Evenementencentrum De Meenthe in Steenwijk.

De militairen maakten eind 2009 en begin 2010 deel uit van het Provincial Reconstruction Team dat in Uruzgan is ingezet. De militairen van 43 Herstelcompagnie en functionele specialisten (reservisten) van het Operationeel Ondersteuningscommando Land hebben in Uruzgan bijgedragen aan de wederopbouw en ontwikkeling van Uruzgan.

Met de medaille en de ceremonie wil Defensie haar waardering uitspreken voor de inzet van deze militairen. De uitreiking is in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek.

Niet alleen de uitgezonden militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, ook hun thuisfront. Als dank voor hun steun tijdens de uitzending ontvangen de relaties van de militairen een verzilverd roosje. Voor de kinderen is er het speciale kindermedaillon.

Noot voor redacties (