Gemeente Tilburg

Persbericht
27 mei 2010

Persberichten Tilburg Veilig

Training medewerkers OK-punten

Op vrijdag 28 mei volgen dertien medewerkers van locaties die een OK-punt zijn een training. Deze trainingen zijn een vast onderdeel van het up-to-date houden van de basiskennis die aanwezig moet zijn bij elk van de 54 OK-punten in Tilburg en omgeving.
Aan de orde komen zaken als gespreksvaardigheid, wat is jouw rol als OK-punt en hoe reageer je het beste op een slachtoffer. Uit een evaluatie die in maart 2010 is gehouden, blijkt dat Tilburgers in toenemende mate weten wat de rol van een OK-punt is. Hieraan is een aandachtscampagne vooraf gegaan met flyers, posters, filmpje en mediagebruik. Ondanks het feit dat de OK-punten nog maar een enkele keer echt een slachtoffer hebben opgevangen, geeft vaak het bestaan ervan een veiligheidsgevoel.

Meer informatie en filmpje: www.tilburg.nl/ok-punten (zie onderstaand link)

Links


* www.tilburg.nl/ok-punten

Extra controle buitenstaande huisvuil- en papiercontainers

Containers mogen alleen buiten staan op de dag dat ze leeg worden gemaakt (afvalstoffenverordening). Dit voorkomt een verloederend straatbeeld en overlast. Wekelijks staan er in Tilburg veel huisvuil- en papiercontainers op straat, dagen nadat ze geleegd zijn. Het Centraal Meldpunt van de gemeente ontvangt hierover veel klachten. De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Tilburg controleert hierop. Bij overtreding wordt eerst een waarschuwingssticker aangebracht op de container. Als de waarschuwing in de wind wordt geslagen betaalt een overtreder een boete van EUR60,-.

Controleren werkt. Dit blijkt uit de resultaten van een controle in de Reeshof. Van de in totaal 698 gecontroleerde containers stonden er 39 na de dag van lediging nog buiten. Na de containeractie waren dit er nog maar acht.

---