Provincie Antwerpen


27 mei 2010

Provinciaal Cultuurweekend 2010 in Herentals

28 - 30 mei 2010

Dit jaar is Herentals gastheer voor het jaarlijkse provinciale cultuurweekend. Deze "heerlijke stad" viert dit jaar immers haar 800 -jarig bestaan. Een uitmuntende gelegenheid om een aantal cultuurpareltjes te tonen !

Programma

Vrijdag 28 mei zou het lokale dichtersgenootschap Kollektief Maksimaal een luchtig poëtisch programma voor en door jeugdigen brengen en zou de avond worden afgesloten met een lezing door Dr. Manu Van der Aa over het leven en werk van Alice Nahon.

!!! Wegens omstandigheden kan deze poëzieavond niet doorgaan !!!

Zaterdag 29 mei kun je vanaf 14.30 uur de plechtige uitreiking van de provinciale cultuurprijzen letterkunde en geschiedenis bijwonen in CC 't Schaliken. De laureaten worden feestelijk gehuldigd. De jonge pianiste Elisabeth Crommelinck brengt intermezzi van Chopin en Rachmaninov. 's Avonds wordt aangeschoven voor een volks revuespektakel dat terugblikt op vele historische feitjes en typische figuren uit het rijke 800-jarige verleden.

Zondag 30 mei vindt een feestelijke apotheose plaats in het domein Lepaige. In het kasteel opent de expo van diverse schoolprojecten binnen het thema "800 jaar Herentals". Een grote gezinshappening vult alle hoekjes van de mooie tuinen en biedt gevarieerde animatie voor iedere leeftijd: muziek en volkdans, demonstraties van ambachten en gilden, hapjes en drankjes, .... Hoogtepunt wordt een spetterend optreden voor echte folkies: een tof optreden van de jonge folkgroep Kandoris, met o.a. Ed en Lien Kooijman. Folkmusic in zijn beste vorm! Laat je verrassen in een eerste concertje om 15.30 uur en je blijft gegarandeerd zitten voor het 2de concertje om 17 uur. Kom zeker langs !!

Praktisch

Elk onderdeel uit het weekendprogramma (behalve de zaterdagse revuevoorstelling) wordt je volledig GRATIS aangeboden in een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, Departement Cultuur, CC 't Schaliken, 800 jaar Herentals en vzw Kollektief Maksimaal. Alle activiteiten staan open voor het grote publiek. Voor de poëzieavond kun je vooraf reserveren via CC 't Schaliken, tel. 014 28 51 30 of via leen.evens@herentals.be.

Waar: Kasteeldomein Lepaige , Herentals

Wanneer: van 28 mei 2010 tot 30 mei 2010




Provincie Antwerpen