Gemeente Woerden

Buitenspelen zonder overlast: opruimplicht hondenpoep

28-05-2010
Met mooi weer spelen veel kinderen buiten. Fijn buitenspelen gaat alleen als je niet hoeft uit te kijken voor hondenpoep. Buitenspelen zonder overlast
Gemeente Woerden heeft een hondenbeleid om het gebruik van de openbare ruimte voor iedereen zo prettig mogelijk te maken.

Opruimplicht
In de hele gemeente geldt opruimplicht voor hondenpoep, ook op de uitrenplekken. Alleen op bepaalde plekken geldt vrijstelling van de opruimplicht. Deze plekken zijn duidelijk aangegeven met borden.

Honden aan de lijn
In de hele gemeente geldt een aanlijngebod voor honden, met uitzondering van de aangewezen uitrenplekken. Deze plekken staan aangegeven op de plattegrond in de gemeentegids. Kinderspeelplaatsen, schoolpleinen, speelveldjes en zandbakken zijn verboden terrein voor honden. Ook de parken zijn verboden, met uitzondering van de wandelpaden (alleen aangelijnd).

Toezicht
Gemeente Woerden houdt toezicht op de naleving van regels en spreekt, indien nodig, hondenbezitters hierop aan. De gemeente kan echter niet overal aanwezig zijn op het moment dat de hondenbezitter zich niet aan de regelgeving houdt. Daarom verzoeken wij u de hondenbezitter aan te spreken op ongewenste gedrag zodat we er samen voor zorgen dat de overlast tot een minimum beperkt wordt en uw kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen.

Overzicht hondenuitrenplekken in de gemeente Woerden