Gemeente Lochem


Description: Aanleg passeerhavens langs de N346

Geen landbouwverkeer in centrum Lochem
Aanleg passeerhavens langs de N346

Om de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid in de kern Lochem te verbeteren heeft het college van burgemeester van wethouders besloten landbouwvoertuigen uit het centrum van Lochem te gaan weren. Het landbouwverkeer wordt via de N346 een alternatieve route geboden die hiervoor door de provincie Gelderland wordt opengesteld. De route Zutphense- weg- Barchemseweg wordt uitgezonderd van dit verbod omdat daarvoor geen goede alternatieve route is.

Om de doorstroming voor het overige verkeer te garanderen legt de provincie verplichte landbouwpasseerhavens aan en komt er een speciale afrit voor landbouwvoertuigen richting Nijkampsweg-Elsmans Schaddenweg in Lochem. In de afrit komt een sluis om niet-landbouwverkeer tegen te houden.

Verbetering verkeersveiligheid en leefbaarheid
Landbouwvoertuigen worden steeds groter en breder en vormen daardoor een gevaar voor fietsers en bromfietsers. Daarom heeft de gemeente samen met de provincie naar een oplossing gezocht: de route om de kern Lochem heen. Door ze te weren uit het centrum verbetert de verkeersveiligheid en ook de leefbaarheid. Bijkomend voordeel is dat voor veel agrariërs deze route korter is dan de route door de kern.

Inloopavond
Om belangstellenden te informeren wordt dinsdag 8 juni 2010 van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in het gemeentehuis Lochem gehouden.