Gemeente Wageningen

woningbouw op terrein Jan Kopshuis

College stemt in met woningbouw op terrein Jan Kopshuis

Van Grootheest Projekten Wageningen B.V. heeft een plan ontwikkeld voor 24 woningen op het terrein van het Jan Kopshuis onder de projectnaam `De Warande'. De gemeente heeft met de ontwikkelende partij een overeenkomst gesloten waarin diverse aspecten met betrekking tot de herontwikkeling zijn vastgelegd. Het college is verheugd dat vastgelegd is dat in ruime mate wordt voldaan aan het gemeentelijke beleid voor duurzame gebiedsontwikkeling (Dugo).

Het project omvat 23 vrijstaande en halfvrijstaande woningen in een stijl die verwantschap vertoont met de Amsterdamse School, en een mogelijkheid voor een bouwkavel waarvan het poortgebouw van de voormalige begraafplaats (een rijksmonument) onderdeel uitmaakt. Het plan is tot stand gekomen in samenspraak met de omwonenden die vertegenwoordigd werden door de Buurtwerkgroep Veluvia.

Om de woningbouw planologisch mogelijk te maken, is een ontwerp bestemmingsplan in procedure gebracht. Het college heeft besloten om het plan ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad. Verwacht wordt dat het voorstel op de agenda van de raadsvergadering van 28 juni 2010 zal worden geplaatst.

Op grond van het Dugo-beleid moeten aan de woningen díe maatregelen getroffen worden die op de aspecten energie, milieu, gezondheid, gebruikswaarde en toekomstwaarde een zogenoemde GPR-score opleveren van 7 of meer. Uit de doorrekening van het bouwplan is gebleken dat op gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde zelfs scores gehaald worden die ruim boven de eis liggen. Dit betekent dat de woningen op een duurzame wijze ontwikkeld worden.