Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 28-05-2010

Auto uit de bocht

AMERSFOORT Een automobiliste vloog op donderdagavond 27 mei uit de bocht. Zij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 22.30 uur reed een 26-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Oude Zevenhuizerstraat. In een bocht verloor zij de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Omdat zij last had van haar schouder en arm werd zij ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Haar auto moest worden weggesleept.

Uit de blaastest op straat bleek dat de Amersfoortse beduidend te veel had gedronken en de agenten hielden haar aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 545 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Scootercontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 27 mei in de middag een scootercontrole op de Keerkring gehouden en in de avond op de Van Asch van Wijckstraat.

In totaal geleidden motoragenten 98 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen. Van 37 daarvan was alles in orde en de overige 61 bestuurders kregen in totaal 82 bekeuringen. Er werd onder andere bekeurd voor: geen rijbewijs (4), te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd, 22) en niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs (30).