Gemeente Dantumadeel


Jan van der Veen en Wiebe Bosgraaf sportlegendes van Dantumadiel

Tijdens de gemeentelijke schoolsportdagen in Dantumadiel zijn commissielid Jan van der Veen en vaste scheidsrechter Wiebe Bosgraaf in het zonnetje gezet door wethouder Marianne Hofs. Beide heren zetten zich al jaren met hart en ziel in voor deze sportdagen en groeiden uit tot ware `sportlegendes' in hun regio. Ze werden daarom getrakteerd op een persoonlijk dankwoord en een bos bloemen.

Van der Veen was leerkracht aan basisschool De Fontein in Damwâld, maar organiseert ook al meer dan 25 jaar samen met Hielke Braaksma de gemeenteschoolsportdagen in Feanwâlden. Ook dit jaar was Van der Veen weer aanwezig in zijn herkenbare stijl, mét groene laarzen, maar dit keer zonder pijp. Voor Van der Veen was het in 2010 mogelijk de laatste keer dat hij de sportdagen organiseerde, hij gaat namelijk met de VUT. `Mar dat sjogge wy it folgjend jier wol wer, wa wit bin ik der dan gewoan wer by'.

Bosgraaf staat in de regio bekend als scheidsrechter in het voetbal, maar de leidsman zet zich ook al jaren trouw in voor de schoolsportdagen. Met zijn rechtvaardige manier van fluiten houdt hij de verschillende onderdelen al jaren lang met gemak in de hand. Van der Veen in het zonnetje gezet

(Foto: Germ Westra)

Bosgraaf in het zonnetje gezet
(Foto: Germ Westra)