Politie Drenthe

Vrijdag 28 mei 2010

Provincie Drenthe, 28-05-2010

Bromfietser gewond na val
EES Een 17-jarige jongeman uit Emmen raakte donderdagmorgen gewond bij een eenzijdig ongeval op het Bodenpad. Toen hij zijn brommer met 1 hand wilde besturen kwam hij ten val en raakte gewond. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Winkeldiefstal
NIEUW AMSTERDAM Een 45-jarige Emmenaar werd donderdagmorgen betrapt tijdens een winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Vaart ZZ stak hij 2 blikjes whiskycola in zijn jaszakken en rekende niet af. Hij werd overgedragen aan de politie. Na het bekijken van camerabeelden bleek dat hij dezelfde handeling een uur daarvoor ook al gepleegd had. Hij ontkende de winkeldiefstallen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

HOOGEVEEN Donderdagmiddag ontdekte een bewoner brand in een tuinhuisje bij zijn woning aan de Van Leeuwenhoekstraat. Een buurtbewoner bluste grotendeels de brand en kreeg daarbij hulp van de brandweer. De oorzaak is niet bekend en de politie gaat uit van brandstichting.

Politie vordert rijbewijs in
MEPPEL Donderdagmorgen bekeurde de politie een 44-jarige inwoner van Rheezerveen. De man reed met een snelheid van 172 km/u in zijn auto over de A32. De maximum toegestane snelheid bedraagt 120 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden terzake mishandeling

ASSEN Donderdagavond hield de politie een 44-jarige Assenaar aan. De man wordt er van verdacht een 48-jarige vrouw uit Assen te hebben mishandeld. De 15-jarige zoon van de man zou de betreffende avond bij de vrouw en haar zoon (klasgenoot) overnachten in verband met ruzie met zijn vader. Deze was daarover ingelicht. De man wilde echter zijn zoon mee naar huis nemen waarna een woordenwisseling ontstond, de man boos werd en hij de vrouw bedreigde en sloeg. Hij werd kort hierna in zijn woning aangehouden en ingesloten.

Alcomobilist

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag controleerde de politie op het Bilderdijkplein een 24-jarige autobestuurder uit Hoogeveen. Hij blies 600 ug/l, werd bekeurd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden zonder rijbewijs en vervallen apk
EMMEN Donderdagavond bekeurde de politie een 32-jarige Emmenaar. Hij reed in een niet apk-gekeurde auto en zonder rijbewijs over de N862. Omdat de bestuurder nog geen 2 weken geleden hiervoor ook al bekeurd was werd de auto inbeslaggenomen.

Vriend aangehouden voor huiselijk geweld en rijden onder invloed

Assen In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 24-jarige Assenaar aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 22-jarige vriendin uit Assen te hebben mishandeld. De verdachte kon kort na de melding in zijn auto in Assen aangehouden worden. Hij bleek onder invloed, 400 ug/l, te zijn.

Politie houdt verdachte van aanranding aan en zoekt getuigen SMILDE Op aanwijzing van een 17-jarige aangeefster en getuigen kon de politie donderdagavond op het Stationsplein in Assen een 28-jarige bewoner van het AZC Geeuwenbrug aanhouden. De man wordt ervan verdacht donderdagmiddag in een lijndienstbus ter hoogte van Smilde aangeefster onzedelijk te hebben betast. Omdat het vermoeden bestaat dat de man meerdere vrouwen heeft lastig gevallen in de bus en op het station roept de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Balletjespistool
MEPPEL Donderdagavond bekeurde de politie op de B. van der Helststraat een 19-jarige inwoner van Meppel. Hij bleek een balletjespistool en een doosje met munitie (balletjes) bij zich te hebben. Deze werden inbeslaggenomen.

Politie en Marechaussee controleren het verkeer

Donderdag controleerde de Koninklijke Marechaussee en de politie het verkeer op verschillende plaatsen in Zuidwest Drenthe. Er werd bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid(8x), negeren rood licht(2x), niet dragen autogordel(2x), gladde band(1x) en niet handsfree bellen(7x).

Poging diefstal quads
HOOGEVEEN Een 31-jarige Hoogevener werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden als verdachte van poging tot diefstal van een quad. Na een melding dat er vermoedelijk een quad gestolen zou worden aan de Kochstraat werd een onderzoek ingesteld. Op een geparkeerde vrachtauto in de Kochstraat werden quads aangetroffen waarbij de spanband waarmee deze bevestigd waren, los gemaakt was. Toen in de omgeving een auto zonder verlichting zich uit de voeten maakte werd de achtervolging ingezet en deze auto, zonder inzittenden, teruggevonden in de Kolffstraat. In de directe omgeving werd de Hoogevener, een bekende veelpleger en drugsgebruiker, verstopt in de bossages aangetroffen en aangehouden. Nader onderzoek volgt.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.