Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

25 mei 2010

1. Nieuwe visie op schoolzwemmen

B&W gaan de doelstelling van het schoolzwemmen veranderen. Niet het aanbieden van bewegingsonderwijs, maar het behalen van een zwemdiploma wordt uitgangspunt van het schoolzwemmen. Een groot deel van de deelnemende kinderen behaalt tijdens het schoolzwemmen een zwemdiploma.

Op dit moment belemmeren een aantal knelpunten een optimaal gebruik van het schoolzwemmen. Met het nemen van enkele maatregelen hoopt het college deze problemen op te lossen. De lestijden worden verruimd van 30 naar 45 minuten en in het nieuwe rooster zullen de ochtend- en middagroosters rouleren.

Klik hier voor het B&W-besluit

2. Verordening Activiteitenfonds aangepast

In de Verordening Activiteitenfonds staan verwijzingen naar de Wet werk en bijstand (Wwb). Een aantal van deze verwijzingen correspondeert niet met de artikelindeling van de Wwb. Het college stelt de raad voor om de wijzigingsverordening vast te stellen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

3. Bezuinigingen bij de GGD Drenthe

B&W adviseren de gemeenteraad om akkoord te gaan met de begroting 2011 van de GGD Drenthe. Met deze begroting levert de GGD een evenwichtige bijdrage aan de bezuinigingen die de gemeenten moeten doorvoeren. B&W zullen de GGD erop wijzen, dat na 2011 extra bezuinigingen mogelijk blijven.

Klik hier voor het B&W-besluit

4. Voorbereiding mfc Tiendeveen gestart

De voorbereiding op de realisatie van een multifunctioneel centrum in Tiendeveen is gestart.

In april is het haalbaarheidsonderzoek afgerond. Alle seinen staan op groen voor een start van de bouw in 2012. De komende periode wordt onder andere een architect geselecteerd.

Vier dorpspartijen (dorpshuis De Eiken, v.v. Tiendeveen, o.b.s. Het Hoeltien locatie J.C Rahderschool, en peuterspeelzaal De Boskabouter) werken samen met de gemeente Hoogeveen als eigenaar en projecttrekker.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

5. B&W stellen Milieujaarverslag 2009 vast

Het college van B&W heeft het Milieujaarverslag 2009 vastgesteld en legt dit ter kennisname voor aan de gemeenteraad. In dit milieuverslag zijn de activiteiten en projecten vastgelegd die het afgelopen jaar op milieugebied zijn uitgevoerd. De meeste werkzaamheden die volgens het jaarprogramma 2009 waren gepland, zijn ook daadwerkelijk uitgevoerd. Een klein aantal projecten kon om uiteenlopende redenen nog niet worden afgerond en lopen door in 2010.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1