Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 28 mei 2010

De komende weken vinden de laatste werkzaamheden in het kader van de Reconstructie Zuidstedeweg plaats. Deze werkzaamheden duren tot eind juni. In deze laatste fase wordt op de Zuidstedeweg gewerkt aan het wegdeel tussen de kruising met de trambaan en de op/afrit in het Zuidstedeviaduct. Om de overlast voor het verkeer te beperken, wordt de komende weken verschillende keren 's nachts gewerkt aan de asfaltering en belijning van dit wegdeel. Ook wordt de Voorstede vier weken afgesloten en moet het verkeer van en naar de binnenstad van omleidingen gebruik maken.

Nachtelijke werkzaamheden

De komende drie weken, van dinsdag 25 mei tot vrijdag 11 juni, wordt tussen de tramovergang op de Zuidstedeweg en de op/afrit in het Zuidstedeviaduct incidenteel in de nachten gewerkt. Het gaat hierbij om voorbereidende werkzaamheden voor de grotere asfalteringswerkzaamheden die later plaatsvinden.

Deze grotere asfalteringswerkzaamheden worden verricht van maandag 14 juni tot en met vrijdag 25 juni. Deze twee weken wordt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gewerkt van 20.00 uur tot 05.00 uur. De Zuidstedeweg is tijdens deze werkzaamheden gesloten voor alle verkeer, met uitzondering van hulpdiensten. De omleidingen staan met borden aangegeven. Omwonenden kunnen tijdens de nachtwerkzaamheden geluidshinder ervaren.

Afsluiting Voorstede

Ook de Voorstede wordt in de laatste fase van de reconstructie Zuidstedeweg aangepast. Tussen vrijdag 28 mei en vrijdag 25 juni is de Voorstede daarom afgesloten voor verkeer. Verkeer van en naar de binnenstad moet deze vier weken gebruik maken van de Kapittelstede. Ook deze omleidingen staan met borden aangegeven.