Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 28 mei 2010

Vanaf week 21 is de uitvoering gestart van de reiniging en inspectie van het rioolstelsel in de wijk Jutphaas/Wijkersloot. Deze werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Nieuwegein uitgevoerd door Helma Reinigingsdienst en duren ongeveer vier weken.

De werkzaamheden

De reiniging van het riool is noodzakelijk om een goede afvoer van het afvalwater te kunnen garanderen. De reiniging bestaat uit het schoonspuiten van het riool en de afvoer van rioolslib en andere vervuiling. De inspectie wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de riolering in beeld te brengen. Tijdens de inspectie legt een camera beelden vast waardoor eventuele mankementen op de exacte locatie opgespoord worden. Op basis hiervan beslist de gemeente welke maatregelen nodig zijn om de mankementen te verhelpen. De reiniging en inspectie van het rioolstelsel zijn onderdeel van de reguliere onderhoudswerkzaamheden.

Op de foto ziet u de Inspectie met de camera van het riool in Jutphaas/Wijkersloot De mogelijke gevolgen voor u

Het is mogelijk dat u enige overlast ondervindt van deze werkzaamheden. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd waardoor een rioollucht in uw huis kan ontstaan. Wij raden u in dit geval aan de kranen even door te laten lopen of het toilet door te spoelen.
Verder bestaat de kans dat een kleine hoeveelheid water omhoog komt of gaat borrelen in de gootsteen en/of het toilet. Deze kans achten wij gering en om zeker te zijn dat geen water over de toiletbril komt, kunt u onder de bril een handdoek neerleggen en het deksel gesloten houden. Eventueel kunt u een zwaar voorwerp op het deksel plaatsen.

Het reinigen van de riolering gebeurt met grote vrachtwagens wat tot enige verkeershinder kan leiden. Zo kan het zijn dat uw inrit tijdelijk niet toegankelijk is, als daar een rioolput ligt waarvan gebruik gemaakt wordt. Vanzelfsprekend proberen de medewerkers de overlast zoveel mogelijk te beperken. In het belang van de verkeersveiligheid vragen wij u de plaatsen waar de werkzaamheden zijn, voorzichtig te passeren. We hopen op uw begrip voor het eventuele ongemak.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke opzichter de heer J. Uiterwaal. Hij is op werkdagen, met uitzondering van vrijdag, te bereiken op telefoonnummer 06 - 22 40 34 62.

Op de foto: Inspectie met de camera van het riool in Jutphaas/Wijkersloot