Politie Groningen

Vrijdag 28 mei 2010

Provincie Groningen, 28-05-2010

Jeugdige fietsdieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee knapen van 15 en 16 jaar uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen beide Stadjers rijden op een nieuwe damesfiets. Zij merkten op dat het slot open was, maar dat er geen sleuteltje in het slot zat. Bij controle bleek dat de fiets even te voren was gestolen in de binnenstad. De minderjarigen moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor werden de jongens overgedragen aan hun ouders. De fiets is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Naaktlopende student aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen op het Schuitendiep een 20-jarige naaktloper uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de inwoner van Groningen in adamskostuum rondlopen. Hij had alleen een stropdas om. De 20-jarige verklaarde in verband met een ontgroening van een studentenvereniging tot zijn daad te zijn gekomen. De student mocht gekleed en in het bezit van een proces-verbaal het politiebureau verklaren.

Automobilist met drank op achter het stuur

MUNTENDAM De politie heeft donderdagavond een 54-jarige inwoner van Muntendam betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist over de Middenweg in Muntendam rijden. Zij gaven hem een stopteken. Een blaastest wees uit dat de bestuurder alcohol genuttigd had. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt

Overlastpleger moet boetes betalen

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 36-jarige overlastpleger uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden na een overlastmelding op het Floresplein in Groningen. De Stadjer bleek bij controle een mes bij zich te hebben. Ook stelden de agenten vast dat hij nog acht vonnissen had openstaan. Hij kon de ruim 900 euro niet betalen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Het mes werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld

VEENDAM De politie heeft donderdagavond in een woning in Veendam een 16-jarige jongeman aangehouden voor huiselijk geweld. Politieagenten werden gebeld door de 50-jarige bewoonster. De vrouw verklaarde dat zij door haar zoon was bedreigd. De 16-jarige had harde muziek aanstaan. Toen de moeder hier genoeg van had, schakelde zij de stroom uit. Haar zoon nam een agressieve houding aan en hij bedreigde zijn moeder met een mes. De knaap werd aangehouden en in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over het huiselijke geweld.

Winkeldievegge op strooptocht

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige vouw uit Hoogezand aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd door de bedrijfsbeveiliging van een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen betrapt bij het stelen van diverse kledingstukken. Na fouillering werden nog meer spullen aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal uit andere kledingszaken in de stad. De dievegge moest mee naar het politiebureau. Alle gestolen spullen werden in beslag genomen. Na het verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewonde bij verkeersongeval

GRONINGEN - Een 33-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De Stadjer reed met zijn brombakfiets op de Osloweg in Groningen. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen de reling van een brug. Hij is met een gebroken onderbeen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft naar aanleiding van het ongeval een registratie gemaakt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

STADSKANAAL De politie heeft donderdagochtend in een kas bij een woning aan de Unikenstraat in Stadskanaal een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij werd na anonieme tips ontdekt. De plantage met bijna 350 hennepplanten werd direct ontmanteld en vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat de eigenaar van de kwekerij niet met de elektriciteit had geknoeid. De politie stelde vast dat de eigenaar voor de derde keer in vier jaar tijd is betrapt bij het opzetten van een hennepkwekerij. De bewoner, een 32-jarige man, wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

UITHUIZEN / ZANDEWEER De politie heeft donderdagnacht op de Havenweg in Zandeweer een 44-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door politieagenten onder invloed op de Snik in Uithuizen in zijn stilstaande auto aangetroffen. De agenten sommeerden hem niet te gaan rijden met zijn auto. Korte tijd later zagen de dienders de 44-jarige in zijn auto toch voorbij rijden. Hij werd in Zandeweer langs de kant van de weg gezet. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie gaat op grond van het politiedossier beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie hield donderdag op diverse plaatsen snelheidscontroles:


- Lauwersoog, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 352, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zoutkamp, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Aduard, E.H. Woltersweg:aantal geregistreerde voertuigen: 262, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Niezijl, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 607, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zuidwolde, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 2293, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Usquert, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 636, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Alteveer, Beumeesweg:aantal geregistreerde voertuigen: 532, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Stadskanaal, H.J. Kniggestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.