Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 28-05-2010

Man probeert kinderen in auto te lokken

TILBURG - De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte bestelauto die gisteravond probeerde vier kinderen in zijn auto te lokken. De geschrokken kinderen, drie meisjes van 10 en 11 jaar en een jongen van 9, konden aan zijn greep ontkomen en alarm slaan.

Agenten spoedden zich gisteravond naar het Pater van den Elsenplein na een ontvangen melding dat meerdere kinderen lastig gevallen waren door de bestuurder van een auto. Op het plein trof de politie een groep mensen aan. Uit ontvangen informatie bleek dat een vier kinderen afzonderlijk, tussen 18.15 uur en 19.15 uur aangesproken waren door een bestuurder van een witte bestelauto. Deze man had de kinderen snoep aangeboden en gevraagd of ze met hem mee gingen. Daarbij had hij de kinderen vast gepakt. Het was de kinderen gelukt zich los te trekken en weg te rennen. De politie zette bij haar zoektocht het middel SMS-Alert in met de tekst: Tilburg, Pater van den Elsenpl. Uitkijken naar een witte bestelauto, rechter en linker voorzijde geblindeerde ruiten, bestuurder blanke man met snor. De man is vooralsnog niet aangetroffen.

Pool verdacht van poging inbraak auto

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in de Groeseindstraat een 30-jarige Pool aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een ander persoon gepoogd te hebben in te breken in een bestelbus. Hij is op het bureau ingesloten.

Rond 02.30 uur meldde een oplettende getuige gezien te hebben dat twee mannen zich verdacht ophielden op een bouwterrein in de omgeving van de Groeseindstraat. Het tweetal toonde belangstelling voor een geparkeerde bestelbus. Agenten die naar het bouwterrein reden zagen in de
Groeseindstraat een man rennen die voldeed aan het opgegeven
signalement. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden ingerekend. In zijn directe omgeving troffen agenten handschoenen aan. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG - De politie heeft vannacht twee onder invloed verkerende automobilisten aangehouden. Op de Rijksweg de A58 bleek tijdens een controle dat een 23-jarige Tilburger teveel gedronken had. Daarbij gaf hij een valse naam op. Voor beiden wordt proces verbaal opgemaakt. Rond 02.00 uur controleerden agenten op de Ringbaan Zuid een 29-jarige Tilburgse automobilist. Ook hij had teveel gedronken. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 495 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Broers lopen tegen de lamp na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de IJzerstraat twee broers van 34 en 35 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Omdat het niet de eerste keer is dat zij opgepakt werden voor winkeldiefstal zijn op het bureau in verzekering gesteld. De 34-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, blijkt na controle nog een openstaand vonnis te hebben van 42 dagen.

Agenten van het veelplegersteam zagen beide mannen gistermiddag op het Pieter Vreedeplein. Omdat de agenten hen ambtshalve herkenden werden beiden gevolgd. Het tweetal liep een drogisterij in. In de winkel pakten beiden een doos met cosmetica en verlieten de winkel zonder de producten bij de kassa aan te bieden. In de IJzerstraat werden de broers door de politie aangehouden. Beiden hadden de spullen in hun kleding verstopt.

Tilburgse met geprepareerde tas op pad

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een kledingzaak in de Heuvelstraat een 29-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor
winkeldiefstal. Ze is op het bureau in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat de vrouw zich in de winkel verdacht gedroeg. Toen ze de winkel wilde verlaten sprak de beveiliger haar aan en controleerde de tas. In de tas, die geprepareerd was zaten diverse goederen afkomstig uit de zaak. De politie werd geïnformeerd die de vrouw meenam naar het bureau. Daar verklaarde ze de tas te hebben ontvangen van een kennis en in opdracht van haar spullen te hebben weggenomen.

Tweetal verwijdert beveiligingslabels in pashokje

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.30 uur bij een sportzaak aan het Pieter Vreedeplein twee Tilburgse jongens van 16 en 19 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel hield het tweetal in de gaten omdat ze zich verdacht gedroegen. In de pashokjes hoorde hij enkel beveiligingslabels op de grond vallen. Hij sprak de jongens aan en controleerde hun tassen. Daarin trof hij twee kledingstukken aan, afkomstig uit de winkel. Naast de kleding had het tweetal goederen bij zich uit een warenhuis aan de Heuvelstraat. Ook die bleken gestolen te zijn. Gewaarschuwde agenten namen de jongens mee naar het bureau. Tijdens controle bleek dat de 16-jarige een boksbeugel bij zich had. Het wapen is in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-05-2010 11:08 | © Regio Midden en West Brabant |