Politie Gelderland-Midden

Geldautomaat opgeblazen in Arnhem

Publicatiedatum: 28-5-2010 11:20:37

ARNHEM - Onbekenden hebben in de vroege ochtenduren van vrijdag 28 mei een geldautomaat opgeblazen aan de Bakenbergseweg in Arnhem. Daarbij is voor een onbekend bedrag geld buitgemaakt. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Buurtbewoners werden rond vier uur in de ochtend opgeschrikt door een luide knal. Tegelijkertijd kwamen er bij de politie alarmmeldingen van de automaat binnen, waarop agenten op onderzoek uit gingen. Terplekke werd een zwaar beschadigde geldautomaat aangetroffen. Gezien de sporen lijkt het aannemelijk dat de geldautomaat tot ontploffing is gebracht. Volgens enkele getuigen waren er meerdere daders bezig geweest die kort na de plofkraak er met een donkerkleurige auto vandoor zijn gegaan.

Landelijk vaker
Op verschillende plaatsen in Nederland hebben zich recentelijk al vaker soortgelijke inbraken voorgedaan in geldautomaten. In de politieregio Gelderland-Midden was het fenomeen nog niet eerder opgedoken.

Getuigen gezocht
De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen, die nog niet met haar hebben gesproken, contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(058055)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---