Gemeente Smallingerland


Eerste stap voor renovatie Thalenpark

Voor de aanstaande renovatie van het Thalenpark zet de gemeente deze week de eerste procedurele stap. Het voornemen om kapvergunning te verlenen voor 140 bomen staat in Breeduit van week 21.

De gemeente heeft in eerdere informatierondes al aangegeven dat de bomen aan de oostelijke en de zuidelijke laan (respectievelijk langs de Oude Nering en de Leerlooierstraat) moeten verdwijnen. Deze bomen zijn in zeer slechte staat en kunnen niet behouden worden. Er komen 155 bomen voor terug. Op deze manier worden de lanen hersteld. De aanblik van het nieuwe Thalenpark zal dus wel anders worden. Veel bomen in het grote veld langs de Lange West blijven staan. Ook de bomenrij achter de Oliemolenstraat (langs de achterkant van Poppodium Iduna) blijft voorlopig staan.
In de heestervakken wordt ook een aantal bomen (in de meeste gevallen zaailingen) gerooid. Met het voornemen om kapvergunning te verlenen, zetten we dus nu de eerste stap in de afgesproken werkwijze. U heeft inmiddels kunnen lezen dat vrijgekomen grond uit het Drachtster Bos (bij de aanleg van kunstgrasvelden aldaar) wordt gebruikt bij de renovatie van het Thalenpark. Het is de bedoeling om na de zomer met de renovatie te beginnen.