FloraHolland


Nieuwe folie-inlegvellen voorkomen steelschade snij-Zantedeschia

FLORAHOLLAND (28 mei 2010) - FloraHolland heeft een verpakkingsoplossing die steelschade bij snij-Zantedeschia voorkomt. Steelschade wordt veroorzaakt doordat de zachte steel van de Zantedeschia langs de scherpe rand van het kartonnen inlegvel schraapt. Het inlegvel is nodig om de lange stelen op hun plek te houden en te ondersteunen. Het beplakken van de bestaande inlegvellen met een kunststof folie, voorzien van stervormige insnijdingen, biedt een effectieve en goedkope oplossing. Uit testen is gebleken dat op deze manier steelschade tot een minimum beperkt wordt. De vernieuwde inlegvellen worden uitgegeven wanneer de oude voorraad op is, naar verwachting begin juni.

Folie-inlegvellen
De inlegvellen met folie vervangen de huidige inlegvellen. De fustcodes blijven onveranderd. Het betreffen de volgende inlegvellen: o Fc601 duo-inlegvel 6-gaats
o Fc695 enkel inlegvel 5-gaats
o Fc696 enkel inlegvel 6-gaats
Het 8-gaats inlegvel wordt vooralsnog niet uitgevoerd met de folie.

Meerkosten
De extra bewerking betekent een prijsverhoging van EUR 0,03 voor de enkele inlegvellen en EUR 0,07 voor het duo inlegvel. Vanaf het moment dat de vernieuwde inlegvellen worden uitgegeven, wordt de uitgifteprijs aangepast.

Aanpassing verrekening
De verrekenprijzen zullen per 5 juli a.s. aangepast worden. De vergoeding aan de kweker en daarmee de doorberekening naar de koper wordt vanaf dat moment van 100% teruggebracht naar 50%. Reden voor deze aanpassing is dat de inlegvellen op dit moment een uitzondering vormen in de verrekening van verpakkingen. Met deze aanpassing wordt de verrekening van inlegvellen gelijk gesteld aan de verrekening van andere verpakkingsonderdelen, zoals interieurs, inzetcups en beschermkragen, waarbij deze manier van verrekenen al wordt toegepast.