Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 28-05-2010

Getuigenoproep brand

DE BILT In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei is een auto uitgebrand aan de Prof. dr. Tinnerweg. De politie kreeg omstreeks 05.20 uur een melding van de brand. De brandweer kwam direct ter plaatse en had de brand snel onder controle. De politie onderzoekt de toedracht van de brand, het is nog onduidelijk of er mogelijk sprake is van brandstichting. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden voor inbraak in een horecagelegenheid en bedreiging.

De politie kreeg omstreeks 00.50 uur een melding van een inbraak bij een horecagelegenheid. Getuigen van de inbraak hadden gezien dat twee mannen over het hek klommen van het pand. Daarop belden zij de politie en zetten de achtervolging in. Een van de getuigen verklaarde door een verdachte bedreigd te zijn met steekwapen. Met hulp van de getuigen en een ingeschakelde hondengeleider kon deze verdachte uiteindelijk worden aangehouden op de Rembrandtlaan. Deze 21-jarige man had zich verstopt in de bossages. Hij is door agenten meegenomen naar het politiebureau. De politie doet nog onderzoek naar de inbraak.