Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2010

Motor gestolen, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Een 58-jarige man uit Oldenzaal deed vrijdagmorgen 28 mei een vervelende ontdekking. Zijn motor bleek tussen donderdag 27 mei 22.45 uur en vrijdag 28 mei 05.15 uur te zijn gestolen onder de carport van zijn woning aan de Zandhorstlaan in Oldenzaal. De motor betreft een blauwe Kawasaki VN 1500c met het kenteken MX-32-NN. Een zogenaamd touring/shoppermodel met veel chroom en chromen spaakwielen. De motor heeft een speciaal lederen "Highway" zadel.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de motor nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010047512)

Man aangehouden na mishandeling Enschede
Een 37-jarige man uit Enschede werd donderdag 28 mei aangehouden, omdat hij een 24-jarige man zonder aanleiding had mishandeld.

Donderdagavond 27 mei omstreeks 19.45 uur werd een 24-jarige man zonder enige aanleiding geslagen in het gezicht door een onbekende man op de Van Essengaarde in Enschede. De 24-jarige zag dat de dader bij een instelling aan de Molenstraat binnen ging. De politie werd ingeschakeld. De dader werd door de politie aangehouden in het pand. Tijdens de aanhouding dreigde de 37-jarige man de agenten. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010047420)

Motorrijder gewond na aanrijding Hengelo
Een 28-jarige motorrijder uit Hengelo raakte vrijdag 28 mei gewond tijdens een aanrijding met een automobilist.

Vrijdagmorgen 28 mei omstreeks 06.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Deurningerstraat in Hengelo. Een 38-jarige automobilist uit Hengelo kwam uit de MA. De Ruyterstraat en wilde linksaf de Deurningerstraat op rijden. De automobilist werd verrast door een op de Deurningerstraat rijdende 28- jarige motorrijder uit Hengelo. Mogelijk dat de motorrijder met veel te hoge snelheid heeft gereden. De motorrijder kwam vol in aanrijding met de automobilist. Door de klap is de auto gedraaid op de weg en werd de motorrijder gelanceerd en raakte de 28-jarige gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2010047521)

Man aangehouden voor poging inbraak

Almelo

Vrijdagmorgen 28 mei omstreeks 01.00 uur is een 19-jarige Almeloër aangehouden voor poging tot inbraak bij een bouwterrein aan het Vincent van Goghplein in Almelo.

Daar was omstreeks 00.00 uur een inbraakalarm afgegaan, waarna de bewakingsdienst poolshoogte ging nemen. Zij troffen een persoon aan op het terrein en schakelden de politie in. De 19-jarige Almeloër die was aangetroffen, verklaarde in eerste instantie dat hij geluid had gehoord en dat hij daarom naar het terrein is gelopen. Agenten controleerden het terrein en de omgeving en troffen een auto met een warme motorkap aan op korte afstand van het bouwterrein. De auto bleek van de 19-jarige Almeloër te zijn. In de auto werd inbrekerswerktuig en wapentuig aangetroffen. Daarop is de 19-jarige Almeloër aangehouden voor poging tot inbraak. De auto, het inbrekerswerktuig en wapentuig zijn in beslag genomen. De Almeloër is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010047486)

Jongen aangehouden voor opgeven valse identiteit

Almelo

Donderdagavond 27 mei omstreeks 17.00 uur is een 16-jarige jongen uit Almelo aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit.

De jongen had zonder helm achterop een bromfiets gezeten. Agenten hielden de bromfiets daarom staande op de Rietstraat. De 16-jarige Almeloër kon geen identiteitsbewijs tonen. De agenten deelden de jongen mee dat hij een bekeuring kreeg voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Vervolgens vond de jongen het nodig om een valse identiteit op te geven. De jongen is aangehouden en verhoor heengezonden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010047398)




Politie Twente