Kwart leerlingen spiekt tijdens examen

28/05/2010 13:33

ThiemeMeulenhoff

Een kwart van de examenkandidaten geeft aan dat zij van plan is te gaan spieken tijdens het examen. 61% durft het niet. Dit blijkt uit een onderzoek van educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff onder 1317 leerlingen. Om zich voor te bereiden op het examen oefent bijna de helft (43%) van de leerlingen met oude examens. Ook de Examenbundels zijn populair: 32% van de leerlingen maakt gebruik van de oefenexamens en uitgebreide uitwerkingen in de Examenbundels.

Efficiënte voorbereiding

Om zich op het examen voor te bereiden maken leerlingen graag gebruik van Quickscans op de website Examenbundel.nl. Een derde van de leerlingen gebruikt deze korte tests per vak en per niveau om te ontdekken wat ze nog moeten leren. Of om te kijken wat ze al weten (29%). Vervolgens krijgen ze een persoonlijke leerroute aangeboden.

Over Examenbundel

Sinds dertig jaar bereiden leerlingen zich met Examenbundel voor op het examen. Naast talloze oefenexamens bevat Examenbundel zeer uitgebreide uitwerkingen. Hierdoor krijgen leerlingen inzicht in waarom een antwoord goed of fout is en vervolgens een individuele leerroute. Er zijn Examenbundels voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, biologie, economie, aardrijkskunde, geschiedenis, M?, natuurkunde, scheikunde, wiskunde A en wiskunde B. De bundels zijn verkrijgbaar voor vmbo-k(gt), havo en vwo.

Over Examenbundel.nl

De website Examenbundel.nl is het platform voor examenkandidaten en biedt een waardevolle aanvulling op de Examenbundel. Leerlingen kunnen er quickscans maken, oefenen met recente examens, vragen stellen aan auteurs en persoonlijk leeradvies ontvangen. Ook kunnen ze chatten met een mental coach die helpt om spanningen onder controle te krijgen. Docenten vinden op Examenbundel.nl de antwoorden op alle oefenexamens uit de Examenbundel.





http://www.examenbundel.nl