Witteveen en Bos

Handboekje Smart Disinfection Solutions gepresenteerd op WCIT2010 congres

(27-05-2010)

Het handboekje Smart Disinfection Solutions werd donderdag 27 mei in Amsterdam gepresenteerd tijdens de sessie `Water' van het WCIT2010 congres. Het is het nieuwste boekje uit de Smart Solutions Series.

Smart Disinfection Solutions geeft een doorkijk naar meer dan twintig kleinschalige producten die de in water aanwezige schadelijke micro-organismen verminderen (desinfectie). De producten worden kritisch tegen het licht gehouden wat betreft hun duurzame werking (performance), gebruiksvriendelijkheid (people), milieu (planet) en kosten (price). Voor de mensen in het veld is Smart Disinfection Solutions een hulpmiddel om vast te stellen welk product voor welke situatie de beste oplossing is. Een bijdrage aan veilig drinkwater, een overzicht van wat er te koop is en maatwerk voor de allerarmsten. Onder het brede palet aan producten vallen keramische filters, chloortabletten en apparaten die UV-licht gebruiken. Het boekje is niet bedoeld als reclame voor deze specifieke producten. Doel van het handboekje is promotie van kleinschalige oplossingen. De doelgroep bestaat uit veldwerkers van ngo's, practitioners, productontwikkelaars en ondernemers. Kortom, de mensen die werken met deze producten en veilig drinkwater voor de allerarmsten bereikbaar kunnen maken.

Nieuw bij de Smart Solutions Series is de ontwikkeling van een 'decision support tool' om zelf het product te kiezen dat het beste voldoet aan de specifieke eisen van de klant en de kwaliteit van het beschikbare water. Deze tool is speciaal gemaakt voor het boekje Smart Disinfection Solutions en is binnenkort te vinden op de website www.akvo.org. Deze website bevat ook gedetailleerde productinformatie en een breder assortiment aan producten dan in het handboekje vermeld staan.

Aan Smart Disinfection Solutions werkten mee: Aqua for All (initiatiefnemer en financier), Jannie Willemsen (hoofdauteur), Witteveen+Bos, het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Akvo en een groep van experts die de producten heeft beoordeeld.

De Smart Solutions Series valt onder het Netherlands Water Partnership. KIT Publishers verzorgen de uitgave en distributie. Eerdere delen in de Smart Solutions serie zijn: Smart Water Solutions, Smart Sanitation Solutions, Smart Water Harvesting Solutions, Smart Finance Solutions. De boekjes zijn te bestellen bij het KIT (www.kit.nl/publishers) en zijn beschikbaar op internet (www.nwp.nl en www.akvo.org).