Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Start Wijksportclub Hordijkerveld-Reyeroord

Brede samenwerking organisaties in IJsselmonde

Op dinsdagmiddag 25 mei jl. presenteerde de Deelgemeente IJsselmonde in samenwerking met andere initiatiefnemers de plannen voor een nieuwe bijzondere sportclub voor alle bewoners van de wijken Hordijkerveld en Reyeroord. Na de zomervakantie zal de club met een groot evenement en een uitgebreid programma van activiteiten van start gaan bij Speeltuin Reyeroord en de directe omgeving. Het concept van de Wijksportclub is ontwikkeld door de Nederlandse Sport Alliantie (NSA) in samenwerking met deelgemeente IJsselmonde, Speeltuin Reyeroord, dienst Sport en Recreatie, Stichting Rotterdam Sportsupport en de drie basisscholen in beide wijken.

Met de Wijksportclub Hordijkerveld-Reyeroord moet een structureel programma van activiteiten voor bewoners ontstaan. Een programma rondom (leren) bewegen, sporten en actieve leefstijl voor alle leeftijden. Het moet de eigen sportclub van alle bewoners worden. Een echte ontmoetingsplaats waar elke dag activiteiten worden georganiseerd.

Onderdeel van het plan voor de wijksportclub is op termijn ernaar te streven ook fysieke aanpassingen te realiseren in de speeltuin en het gebied er omheen. De plek, centraal gelegen tussen de wijken Hordijkerveld en Reyeroord, wordt zo 'the place to be' voor alle bewoners. Een plek waar onder de vlag van de Wijksportclub Hordijkerveld-Reyeroord vele activiteiten worden georganiseerd.

Jl. dinsdag heeft een groot aantal organisaties een handtekening gezet op een 'intentie tot samenwerking'. Daarmee hebben zij zich uitgesproken om mee te werken aan een optimaal programma van activiteiten voor alle bewoners. Inmiddels is via de dienst Sport en Recreatie een coördinator voor de wijksportclub aangesteld. Hij gaat de komende maanden het programma voor na de zomer vormgeven en de organisatie van de club verder uitbouwen. Ook de bewoners uit de wijken worden betrokken bij de club.

De volgende organisaties gaan meewerken aan de wijksportclub:

Deelgemeente IJsselmonde
Dienst Sport en Recreatie
Stichting Rotterdam Sportsupport
Nederlandse Sport Alliantie
NUSO
Perspect
BSW Rotterdam
Pact op Zuid
Basisschool Mr. van Eijck
Beatrixschool
Basisschool De Kubus