Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



Natuurspeelplaats Jeugdland krijgt flinke opknapbeurt

Persbericht

28 mei 2010
Natuurspeelplaats Jeugdland wordt opnieuw ingericht. Het dagelijks bestuur heeft het definitieve ontwerp vastgesteld. Jeugdland zal na de herinrichting aantrekkelijker zijn voor meer kinderen, ook voor kinderen van nul tot zes jaar en kinderen met een beperking.

Germaine Princen, stadsdeelwethouder Projecten, is verheugd over het nieuwe ontwerp. Zij zegt: 'In de stad waar vrije speelruimte schaars is, is een grote natuurspeelplaats een uitkomst voor veel kinderen. Kinderen vinden het heerlijk om in de natuur te spelen. Met dit ontwerp wordt Jeugdland aantrekkelijker voor kinderen van álle leeftijden, en voor volwassenen.'

Op het terrein naast het clubgebouw komt een natuurlijke kinder- en waterspeelplaats voor kinderen van nul tot zes jaar, die ook geschikt is voor kinderen met een beperking. Daarnaast wordt een avontuurlijke waterspeelplaats voor kinderen van zes tot veertien jaar aangelegd. Wiebelbruggetjes, een natuurbelevingswand, een plek om met keien dammetjes te bouwen, spannende oversteken en een tunnel maken deel uit van het ontwerp. Naast het speelterrein komt een grote moestuin en een speelweide met kabelbaan en nieuwe speeltoestellen. Alles veilig, duurzaam en spannend. Ouders kunnen vanaf een verhoogd terras hun kinderen in de gaten houden; ook kunnen zij zitten aan de picknicktafels die her en der op het terrein staan.

Het definitieve ontwerp, waaraan ook jeugdige bezoekers van Jeugdland hebben meegewerkt, is in de inspraak geweest. De totale kosten zijn geraamd op 390 duizend euro. Het dagelijks bestuur heeft de tweede fase van het plan, de herinrichting van de rest van het terrein, vooralsnog geschrapt vanwege de bezuinigingen die op het stadsdeel afkomen. De werkzaamheden starten volgens planning in november 2010 en medio 2011 wordt het vernieuwde Jeugdland geopend.

Jeugdland is van april tot november open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Adres: Valentijnkade 131, tel. (020) 665 9885.

Meer info

Informatie over Jeugdland

---