Gemeente Medemblik

Jongerencentrum Backfire! te Nibbixwoud zoekt kader.

Onlangs heeft jongerencentrum Backfire de deuren weer geopend. De jeugd uit Nibbixwoud maakt dankbaar gebruik van de gelegenheid om elkaar elke vrijdagavond te ontmoeten in het centrum. De jeugd die op dit moment in het centrum komt is vrij jong. Zij zijn (nog) te onervaren om administratieve taken uit te voeren en een bestuur te kunnen vormen. Daarom zijn wij dringend op zoek naar enthousiaste personen die mee willen helpen om het centrum organisatorisch en bestuurlijk weer goed op de rit te krijgen.

Wat is leuk aan vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk doen is leuk omdat je iets voor een ander kunt betekenen. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Vrijwilligerswerk heeft jou dus ook veel te bieden. Het geeft voldoening en kan je inspireren tot nieuwe ideeën. Als blijk van waardering worden er op diverse momenten ook leuke activiteiten voor vrijwilligers georganiseerd (vrijwilligersavond, kaderdag en uitreiking van awards). Vrijwilligers zijn bovendien automatisch verzekerd. De gemeente Medemblik heeft namelijk een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten.

Wat zoeken we?
Backfire zou heel goed geholpen zijn als er iemand is die de (eenvoudige) boekhouding op zich wil nemen. Dit in nauwe samenwerking met de jongerenwerker. Wij zoeken iemand die het leuk vindt om iets voor de jeugd uit Nibbixwoud te betekenen. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Enige kennis van financiële zaken is aan te raden. Ook hulp in elke andere vorm juichen wij toe. Ben je ergens goed in laat het weten.

Aanmelden
Heb je zin om mee te helpen Backfire weer op te bouwen meld je dan aan bij jongerenwerker Bert Steeman. Telefoon (06) 26572678.

Informatie
Voor alle vragen over vrijwilligerswerk kun je terecht bij de Vrijwilligerscentrale Westfriesland te Hoorn. Loes de Jong helpt je graag. Adresgegevens: Maelsonstraat 20, 1624 NP Hoorn (0229) 216499 aanwezig: di. wo. do. 8.00 - 16.00 en vr. 8.00 - 15.00 uur

www.vrijwilligerscentrale.info
De Vrijwilligerscentrale houdt spreekuur elke woensdag van 13.30 tot 17.00 in het gemeentehuis aan de Korteling te Midwoud.