KNHS

Ledenraad KNHS slaat nieuwe wegen in
28 mei 2010
knhs

ERMELO De Ledenraad, het hoogste besluitvormende orgaan van de KNHS, slaat nieuwe wegen in. Dat bleek tijdens de op 27 mei 2010 in Ermelo gehouden vergadering. In opdracht van de Ledenraad boog het KNHS-bestuur zich over een nieuwe contributiestructuur en een herziening van de organisatiestructuur van de paardensportbond. Het contributievoorstel kreeg unaniem groen licht met als belangrijkste resultaat, dat dubbele contributies vanaf 2011 tot het verleden behoren. De eerste voorzichtige stappen op weg naar een nieuwe organisatorische opzet van de KNHS werden gezet.

Voorzitter Martien van den Heuvel is aan zijn laatste jaar als voorzitter bezig. Hij kon melden, dat er een kandidaat voor zijn opvolging is gevonden. De naam van de kandidaat bleef nog geheim omdat de Vertrouwenscommissie van de Ledenraad zich eerst over deze kandidatuur dient te buigen. De Ledenraad stemde er mee in, dat deze commissie aan de slag gaat.

Het Jaarverslag 2009 en de Jaarrekening 2009 werden goedgekeurd. De jaarrekening gaf een positief eindresultaat van 84.000,-- te zien.

Daarna zette de Ledenraad zich aan twee onderwerpen, die van belang zijn voor de toekomst van de KNHS en de paardensport. De nieuwe contributiestructuur had weliswaar een lange aanloop nodig, maar de wens van de Ledenraad om een einde te maken aan de dubbele contributies kreeg zijn beslag. Als gevolg daarvan zal de contributie iets worden verhoogd omdat het KNHS-bestuur deze operatie budgetneutraal wenst te laten verlopen.

De Ledenraad kwam vorig jaar tot de slotsom, dat de organisatiestructuur te complex was en daarmee de afstand tot de leden te groot. Een commissie, waar ook ledenraadsleden deel van uitmaakten, ging aan de slag en kwam met wijzigingsvoorstellen. Het KNHS-bestuur kon met enkele voorstellen instemmen. Over de andere voorstellen wil het eerst de achterban consulteren en de daarna te maken voorstellen meenemen in het in de maak zijnde Meerjarenbeleidplan 2011-2016. De Ledenraad kon zich in deze aanpak vinden en ging ermee akkoord, dat de door het KNHS-bestuur geaccordeerde commissievoorstellen worden omgezet in concrete voorstellen aan de Ledenraad.